Annons

Skåne segrade i Taastrup

Redan klockan 7 i går morse var tjejerna i  Landskrona Kvinnliga gymnastikförening på plats på stationen för att åka och tävla i danska Taastrup.

På programmet stod ”landskamp” mellan Skåne och Danmark.
– Det har blivit lite av en tradition eftersom tävlingen hålls varje år och denna gång arrangerades alltså landskampen utav våra kära grannar på andra sidan sundet, säger Wiktoria Matulaniec som följde kampen från domarbordet.

Annons
 

Dagen började med juniorerna och då var Erika Gustafsson den första av LKGF:s gymnaster som steg in på mattan. Erika satte ribban högt när hon körde sitt fina tunnbandsprogram. Näst ut var Isabelle Risberg som också presterade väldigt säkert. Inga större misstag. Juniorerna tävlade i trekamp med valfria redskap och Landskronas tredje junior, Emma Lindahl, valde alltså inte att köra tunnband utan kom in med bollen och tog domarna med storm.
 – Ett snyggt genomfört program som hon dessutom fick mycket bra betalt för, säger Wiktoria Matulaniec.

Erika Gustafsson  fortsatte tävlingen med käglor och band, båda programmen var ganska ostadiga.
 – Koncentrationen var nog inte riktigt på plats, menar domaren.
Isabelle Risberg körde ett ostabilt bollprogram men så samlade hon sig till sitt sista redskap – som var bandet och avslutade med stil.
– Emma Lindahl kom in och körde ännu ett mycket bra program, nu med käglorna, fast tröttheten hade tagit över henne i sista redskapen och bandet var slarvigt. Men ändå grep Emma tag om silvermedaljen, inte långt efter sin kompanjon Matilda Elg Appelros, även hon från Skåne.
Erika slutade på fjärde plats och Isabelle femma.  

Efter juniorerna stod ungdomarna på tur. Där var LKGF:s Doruntina Goxhuli först ut. Som vanligt charmerade hon domarna med sitt fantastiska friståendeprogram och fick dagens högsta poäng – 20,25!
– Detta är en mycket imponerande insats med tanke på att förra helgen då Doruntina var på utvecklingsläger i Göteborg flyttade sig benet i handen, men trots skadan gav hon järnet. Vår andra ungdom var Wilma Mårtensson som egentligen bara åkte med som reserv men fick chansen att tävla ändå. Det var ingen tvekan om att Wilma ville ut på golvet och fristående var mycket snyggt genomfört. Även hon fick en mycket bra siffra – den näst högsta bland alla friståendegymnaster, säger Wiktoria Matulaniec som i ungdomarnas tvåkamp fick se dessa välja ett valfritt redskap i sista framträdandet.  

Wilma Mårtensson kom in med tunnbandet och satte domarna i gung med sin slagkraftiga musik från Pirates of the Caribbean. Doruntina Goxhuli valde boll och var lika självsäker fast att bollen inte alltid gjorde som hon ville.
– Men överlag en oerhört bra insats. Doruntina blev guldmedaljös och Wilma tog bronset. Vi hade även med oss vår juniortrupp som utklassade sina motståndare med hela åtta poäng. De gick in med självförtroende och såg lysande ut på mattan. Dagen avslutades med seniorerna, men där hade vi  inga representerade. Ett mycket trevligt arrangemang som avslutades med en uppenbar seger för Skåne.

Under hela dagen var Emma Sandell med som tränare och stöttade flickorna på bästa sätt.
– Vi är nöjda. Flickorna är nöjda. Och viktigaste av allt stannade ju faktiskt pokalen ännu ett år i Skånes händer, avslutar Wiktoria Matulaniec.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser