Annons

Philip Andersson hjälte i slutsekunderna

Det göms många skönhetsfläckar i en seger. Och Philip Anderssons nickmål till 2-1 på tre minuters tilläggstid döljer mycket i vad som annars skulle beskrivits som årets i särklass sämsta fotbollsmatch på idrottsplatsen. Alla B- och C-planer inkluderade.
Efter en hyfsat frejdig inledning i Superettanmötet mellan Landskrona BoIS och Ljungskile SK inför 2322 åskådare fanns det inte mycket att hurra för, om man inte gillar långbollar vill säga.

Visst var Andreas Ljunggren-Erikssons ledningsmål för gästerna i 36:e matchminuten en delikatess  á la Ralf Edström i VM-74-volly mot Västtyskland, även om inspelet denna gången kom från kanten.
BoIS replik lät dock inte vänta. Minuten senare var det kvitterat efter att Fredrik Olsson sträckt fram en tå på Fredrik Karlsson misslyckade skott. Sträckningen renderade dock ett byte och en befarad bristning i låret men efter matchen kunde tränare Henrik Larsson ge lugnande besked.
–  Doktorn har känt på honom och han har lite ont men det är ingen bristning. Vi får linda in honom i bomull fram till torsdag, skämtade tränaren som av förklarliga skäl hade mungiporna uppe vid öronen efter slutsignalen.
– Det finns inte mycket som är bättre än att vinna på detta sättet. Det är alltid speciellt, menar han och medger samtidigt att det inte var mycket till underhållning, åtminstone inte under den första halvleken..
– Vi var fast i det långa spelet samtidigt som det var de som sög upp andra bollarna

Annons
 

Första kvarten av andra gör BoIS ett försök att spela bollen på backen och genast ser det något  bättre ut, om än att det finns mycket i övrigt att önska av passningsspelet.

På bänken hade BoIS Marcus Lantz tillbaka efter sin långtidsskada.
– Tanken var att han skulle få komma in sista tjugo om vi behövde stänga matchen. Nu blev inte matchbilden sådan, konstaterade Henrik Larsson.

Istället var huvudrollen denna gången skriven för mittbacken Philip Andersson. Med kvarten kvar missbedömde han ett inspel mot ständigt farlige Kenny Pavey som rusade fri mot BoIS-målet men precis i skottögonblicket tryckte Philip till med kroppen och LSK-anfallaren stupade som en fura.
– Straff och utvisning! Det är solklart, ansåg Kenny Pavey.
– Axel mot axel, kontrade Philip Andersson.
– Bakifrån. Inte en chans, menade engelsmannen som dock ansåg att lilla Ljungskile inte har en chans i en sådan situation mot Henkes BoIS.

– Domarna är fega. Jag var med om detta i AIK. Jag gjorde ett sent mål mot HIF men Henke sprang ut till linjedomaren som då plötsligt sett en offside.
– Det var en 50/50-situation och jag tyckte inte jag var osjyst,
ansåg Philip Andersson som istället skulle få avgöra matchen.

– Jag ska med upp på hörnor, sa han som egentligen inte minns så mycket av målet.
– Bollen kommer på bortre stolpen och jag sätter dit huvudet. Möjligen tar bollen  på någon grön innan den går i mål,
menade han vars första a-lagsmål för året inte kunde komma lämpligare.
– Jag brukar snitta ett om året, sa matchhjälten men ingen BoIS-supporter misstycker om han förbättrar den statistiken.

I och med segern ligger BoIS bara två poäng efter tvåan Hammarby och trean Brommapojkarna. Redan på torsdag är det match igen denna gången på Tjånga… ursäkta Vångavallen i Trelleborg.  

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser