Annons

Färgfabrik etablerar sig

Företaget Sun Chemical öppnar i augusti en ny fabrik i Landskrona. Företaget, som har sitt huvudkontor i New Jersey, USA, tillverkar färger och färgblandningar som används vid tryckeri. Sammanlagt handlar det om cirka 30-talet arbetstillfällen för Landskrona.
– Landskrona är en gynnsam lokalisering för oss. Staden har ett bra läge i Öresundsregionen och goda förbindelser till våra marknader i Norden och söderut. Här finns ambitioner att växa bland annat med kustnära boende. Vi samlar nu all produktion för Norden till Landskrona, säger Jan Lundin, Supply chain manager Norden vid Sun Chemical.

I juli månad inleds inflyttningen i lokalerna på Stuverigatan i Landskrona och företaget räknar med att produktionen kan vara i fulldrift i början av augusti. I samband med att företaget koncentrerar all produktion för Norden till Landskrona kommer ett antal nuvarande anställda att följa med till den nya fabriken.
– På kort sikt räknar vid med några lokala nyanställningar. Framöver kan det bli fler, avslutar Jan Lundin.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser