Annons

Yrkeslivsföreläsningar i skolan premieras med tårta

17 föreläsningar från näringslivet till skolan har gjort Allvar Gullstransgymnasiet till ”Terminens Transferskola” i Skåne.

Transfer förmedlar gratis föreläsningar från näringslivet till skolan. Från att bara utnyttjat resursen en enda gång 2011 har Allvar Gullstrandgymnasiet använt sig av resursen hela 17 gånger under vårterminen 2012. Denna ökning har gjort att Transfer utsett Allvar Gullstrandgymnasiet till Terminens Transferskola i Skåne. Något de vill uppmärksamma genom att den 11 juni bjuda lärarna på tårta.

Annons
 

– Det är mycket bra att personalen på Allvar Gullstrandgymnasiet återigen använder sig av den fina resurs Transfer är. De är självklart värda tårta efter de snabba utvecklingsinsatserna. Insikten kring yrken som föreläsningarna ger eleverna motivation till studierna och inspiration till kommande yrkesval, säger Christian Olsson, verksamhetschef för gymnasiet.

Medarbetarna på Allvar Gullstrand har uppmärksammats och uppmuntrats att använda föreläsningar från Transfer, samt bjudits in till övriga evenemang som Transfer erbjudit, bland annat Så tänds eldsjälar som arrangerades i Landskrona i mars i år.  

Föreläsningarna som Transfer förmedlar kan handla om teknik, entreprenörskap, arbetsliv, juridik, media, ergonomi, miljö, marknadsföring, IT med mera. Föreläsarna ställer upp utan ersättning och har vitt skilda yrken som till exempel företagsledare, jurister, ekonomer, programmerare, ingenjörer, marknadsförare och personalchefer.

 Mer om Transfer på www.transfer.nu

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser