Annons

Sommartid på stadsbussarna

Nu på söndag får stadsbussarna sommartidtabell, två veckor senare får även Pendeln 220 detta.

Under sommaren minskar resandet med kollektivtrafiken naturligt, särskilt på grund av att färre pendlar till arbete och utbildning under semestertider och skollov. Mest minskar resandet i stadstrafiken, och därför väljer Skånetrafiken att köra enligt en särskild sommartidtabell.

Annons
 

Alla linjer kör samma sträckor som vanligt och stannar vid alla hållplatser. Men vi ”glesar lite” i tidtabellen under dagtid eftersom resandet minskar mest då, säger Klas Sörensson, trafikutvecklare på Skånetrafiken.

Den 17 juni, övergår även regionbusslinje 220 Höganäs-Helsingborg-Landskrona till sommartabell.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser