Annons

Enbart vinnare i Junoloppet

En av traditionerna på förskolan Juno som för övrigt fyller 10 år i år är Junoloppet som gick av stapeln idag.
–  Solen sken och regnet väntade med att falla ner tills vi var klara. Tack för det, säger förskolelärare Göran Andersson med ett leende.

Barnen som är mellan 1-6 år hade tagit med sig bra skor att springa med.
De äldre barnen sprang två varv, de yngre ett varv. Före loppet var det uppvärmning till musik. Loppet som sprangs runt kvarterets innergård var markerat med start, målgång och snitslad bana.  Alla fick ett startnummer och man startade några i taget.
Eftersom inte alla startar samtidigt blir det inte någon tävling där förste man vinner. Det är inte meningen med loppet. Meningen är att vi ska ha en rolig dag med spring i benen. Det är heller ingen tidtagning, inflikar kollegan Lena Jörnmo.
– Allt i Junoloppet har gjorts på ett verklighetstroget sätt utom en sak…I junoloppet är alla vinnare, poängterar Göran Andersson innan det var dags för personalen att dela ut förfriskningar i form av glass, frukt och dricka till alla i målfållan.

Annons
 


Sommaren är på ingång och på Juno finns det massor av spring i benen.
Foto: Göran Andersson


Stor glädje av att komma i mål i ett lopp där alla är vinnare…
Foto: Göran Andersson


… och där alla får en medalj. Foto: Göran Andersson

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser