Annons

Det hände igår, idag och under jubileumsåret

Det är sällan han gör en blygsam entré, Fessor Evers.
Möjligen ska han inte jämföras med Jimmy Jump, men helt klart dyker den danske frilansjournalisten upp på de mest oväntade platser.
Speciellt minns vi när han och Landskrona Direkt som enda media blev ackrediterade på lyxkryssaren Sea Cloud II.

I går stormande han in på redaktionen men först hade han mejlbombat oss med 34 bilder från D-A-D:s presskonferens på Tivoli.
– Jag har varit och käkat biff och sushi med Jesper Binzer och grabbarna i bandet idag, säger han samtidigt som han kliver över tröskeln och går rakt på sak varför han tittar förbi.

Annons
 

– Det er åndsvagt. Tosset!, utbrister han.
Är det sant som jag läste i tidningen att  kommunfullmäktiges ordförande och vice ordföranden vill ha dubbelt betalt under jubileumsåret?, frågar han och skakar upprört på huvudet.
– Vad håller de på med? Här byter de dessutom jubileumsgeneral precis innan det är dags att ro allt i land, säger Fessor Evers bestört och berättar hur han själv med liv och lust sett fram emot jubileumsåret 2013 och hur han redan för fem år sedan uppvaktade kommunen med en handfull förslag.
– Däribland besöken från de båda kungahusen, säger han och viftar med en lista.

– Jag var med på mingellunchen med numera avgående landshövdingen Göran Tunhammar på Pumphuset tidigt i våras och blev då inbjuden av Torkild Strandberg till stadshuset för att åter berätta om mina förslag på evenemang till jubileumsåret.

Fessor Evers berättar att mötet kom till stånd och att han därefter även varit i kontakt med andra personer med insikt i firandet.
Jag redogjorde för mina tankar kring en medeltidsfestival, om olika utställningar, om en militär tattoo på kasernplan, om en showfotbollsmatch mellan BoIS och stadens politiker, om färjetrafik mellan Landskrona och Köpenhamn. Detta var förslag jag tidigare lämnat in. Till detta föreslog jag ett jubileumsfrimärke. Du vet väl att brevportot kostar sex kronor? Då ska det naturligtvis stå 6:oo på frimärket som gärna få ha en bild på Tycho Brahe blickandes mot Gamla vattentornet som motiv. Ett sådant frimärke fixade man på Kim Larsen på ett par veckor i Danmark, så ska väl detta låta sig göras även här. Sen föreslog jag att man skulle få Siw Malmkvist att uppträda med en dansk blåsorkester, det hade lockat hit danska må ni tro. Men tror du jag hört något sen? Nej, just det! De är fantasilösa! Ge mig arvodet som politikerna ville ha så ska jag nog fixa till det ordentligt.

Men vi trodde du skulle snacka om D-A-D?
De ska spela på Planen på Tivoli i morgon fredag. (Läs idag). Så jag var inne och träffade pågarna. Vi åt lunch tillsammans och det var helgalet. De hade till och med en järn så att de kunde brännmärka biffarna med D-A-D. Jag berättade då också om det förestående 600-års jubileet för bandmedlemmarna och  dom kunde absolut tänka sig att komma över sundet och spela här i Landskrona. Jag fick numret till deras svenska manager. Så finns det någon i jubileumskommittén eller någon annan arrangör som är intresserad så vet ni att jag jämnat marken och har kontaktuppgifterna, avslutar Fessor Evers.


På en speciallbyggd scen uppträder D-A-D på Planen på Tivoli ikväll klockan 22. Foto: Fessor Evers.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser