Annons

Konsthallen en vanlig onsdagkväll

Mungiporna pekade uppåt på det i runda svängar 20-talet åhörare som igår bevistade och deltog i ett minst sagt annorlunda föredrag av konstnären Christel Jönsson i Landskrona konsthall.
– Alla konstnärer behöver två jobb, inledde den färgstarka målaren från Viken och berättade att hon även arbetar som bildlärare vid en gymnasieskola.
De pedagogiska kunskaperna skulle visa sig komma väl till pass under kvällens dryga en och en halvtimme långa workhop som publiken mer eller mindre sögs in i.
Det hela började med att Christel Jönsson visade några av Cindy Shermans extraordinära självporträtt och lät sedan genom en väl utvecklad och rapp intervjuteknik besökarna redogöra för vem bilderna föreställde. Ödmjukt och roligt. Kanske var det fler som associerade till Landskrona Direkts profilintervjuer?

Christel Jönsson vävde mellan övningarna in berättelser om sitt konstnärskap samtidigt som paralleller drogs till andra konstnärer. Efter att åhörarna eller snarare nu, deltagarna, fått gestalta en fiktiv person var det dags att leka följa John.
– Jag kunde inte leka som barn men tar igen det nu, sa Christel Jönsson följt öppenhjärtigt skratt.

Annons
 

Avslutningen fick de som ville medverka i en typ av installation där konstnären inspirerats av  Bruce Nauman ”body pressure”, som väckte nyfikenhet hos flanörer i parken som råkade gå förbi då fönsterna i ena hörnet av konsthallen täcktes av människor som tryckte sig mot glaset.

Nya infallsvinklar hade getts åt Christel Jönssons färgrika målningar vilka förövrigt finns utsällda i Konsthallen tillsammans med Thomas H Johnssons fotografier och Lena Cedergrens skulpturer till och med den 10 juni.
Passa på!


Med en smittande entusiasm fick Christel Jönsson med sig åhörarna på flera upptåg, som sammantaget gav en ingång till hennes konst.


På plats fanns flera lokala konstnärer, bland annat Britt Reinhold som inte tvekade att redogöra för en uppdiktad person.


Att iakta andras gångstil samtidigt som man fick se sin egen i andras ögon var en erfarenhet som gavs.


Body pressure.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser