Annons

Tre olyckor i följd på motorvägen

På en knapp kvart inträffade inte mindre än tre bilolyckor på E6:an strax norr om Landskrona på onsdagsförmiddagen. Sammanlagt fick sex personer föras till sjukhus. Det första larmet kom till Räddningstjänsten i Landskrona klockan 8.
– Det var en olycka vid avfarten till Rydebäck och då vi var på väg dit small det framför oss på två ställen samtidigt, säger styrkeledare Greger Edberg.
– Det innebar att vi fick fokusera på den olycka som inträffat närmast Landskrona och så fick Helsingborg ta de båda andra.

Vid olyckan närmast Landskrona var en bil inblandad och en person fick föras till sjukhus med lindriga skador. I den första olyckan var tre bilar inblandade och i den andra två och fem personer fördes till sjukhus.
– Anledningen till den första olyckan var vattenplaning och hög fart. De andra olyckorna inträffade på grund av för höga hastigheter i kombination med köbildning. När kön var som längst sträckte den sig från Rydebäck till avfarten vid södra Landskrona, avslutar styrkeledaren.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser