Annons

Inget digitalt kulturhus i budgeten

Det blir inga pengar till varken Idrottsplats eller Kulturhus 2013 om den styrande treklövern i Landskrona får bestämma. Det står klart sedan kommunalråden Torkild Strandberg (FP) och Cecilia Brorsson (M) samt Lilian Håkansson (MP) presenterat sitt förslag på budget för nästa år.

Budgetförslaget ska gås genom på torsdagens kommunstyrelsemöte för att sedan tas upp då kommunfullmäktige sammanträder den 20 juni.
Den slutgiltiga budgeten klubbas först i november.
– Vi har inte lagt ner funderingarna på ett kulturhus men vi har inte avsatt några pengar i budgeten, säger Torkild Strandberg och Cecilia Brorsson vill ha mer preciserat vad man egentligen behöver gällande en ny idrottsplats. – Reglerna är ju olika om det gäller UEFA-spel, Allsvenskan eller Superettan och vi måste fundera över vad som är krav och vad som är önskemål. Beträffande investeringarna vill treklövern ge i uppdrag till stadsledningskontoret och fritid- och kulturförvaltningen att analysera och därefter presentera detta inför budgetberedningen i november.
– Vi för dock diskussioner med BoIS, bland annat om hur finansieringen kan lösas, förtydligar Torkild Strandberg.

Annons
 

Generellt sett är det besparingar som gäller i budgetförslaget. Sista delen i det pågående effektiviseringsprogrammet, där 50 miljoner ska sparas, genomförs 2013 då kommunens nämnder ska spara 15 miljoner kronor utan att deras kärnverksamheter berörs. Utbildningsnämnden, Omsorgsnämnden och Individ- och familjenämnden får dock tillbaka 75 procent av summan för att lägga på kärnverksamheten. Dessutom vill treklövern satsa ytterligare 21,4 miljoner kronor i de olika förvaltningarna där utbildningsnämnden får den största summan på 11,1 miljoner kronor på grund av ökat tryck på skolorna samt på ett pågående arbetstidsprojekt.

Klart är också att kommunalskatten blir oförändrad med sina 20.24 per skattekrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser