Annons

Rekordmånga aktiviteter under Äldreveckan

På måndag är det fokus på de äldre i Landskrona. Det är Anhörigcentrum på stadens omsorgsförvaltning som för tredje året i rad arrangera Äldreveckan. Programmet är fullspäckat och igenkänningsfaktorn är stor även om det finns med en del nyheter.
Vi kommer ju naturligtvis att följa traditionen med kaktävlingen. Det är inlämning i Folkets Hus stora festsal mellan klockan 11-12 på tisdag och klockan 14 är det dags att kora vinnaren, säger Eva-Lotta Nydahl, enhetschef för Anhörigcentrum.

Trots att programmet inleds redan klockan 10 på måndagsmorgonen är det inte invigning förrän klockan 14.00.
– Invigningen äger rum på Fröjdenborgs träffpunkt på Artillerigatan 5 och då blir det även underhållning och kaffeservering, lovar enhetschefen.

Annons
 

– Aktiviteterna blir fler och fler för varje år och det är kul. Under hela veckan kommer ett stort antal arrangemang att hållas runt om i staden, såväl på äldreboende som på andra platser. Det blir allt från bussturer och fotografering till föreläsningar om allt mellan himmel och jord.

Temat är dock Hälsa och skönhet.
– Vi har många programpunkter under veckan och den kanske mest annorlunda är att man på onsdagen kan få reda på mer hur man behandlar fötter med fiskar.

På grund av hygieniska skäl kommer man inte att kunna prova att doppa fötterna i de kar där det finns fiskar som livnär sig på att äta döda hudceller men man kan prova genom att doppa handen, säger Eva-Lotta Nydahl med ett skratt.

Det kanske mest populära inslaget i veckan är också det sista. Det är dansen på Folkets Hus på fredagen som äger rum mellan klockan 16-19.
– De som kommer gillar att klä upp sig och går på dans. Det händer ju inte så ofta, säger Eva-Lotta Nydahl.
– Så många förfrågningar om dans har vi fått att vi arrangerar dans även till hösten. Förra året gjorde vi det i samband med att vi hade en gåsamiddag och det var mycket uppskattat.

Att nämna allt som händer och sker under veckan är näst intill omöjligt. Hela programmet hittar du dock här. (PDF)

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser