Annons

Lägervecka om vardagsrutiner

På måndag kommer Cityidrott tillsammans med Landskrona Taekwondo Akademi och Dammhagskolan att åka på ett fyra dagar långt skol- och aktivitetsläger i Hallaskog, Höör. Sammanlagt blir det 16 elever från Dammhagskolan och Seminarieskolan som får chansen att följa med.
Syftet med lägret är att lära barnen vikten av att kunna samarbeta med andra men framför allt handlar lägret om att få in vardagsrutiner i barnens liv. Vardagliga saker som till exempel att borsta tänderna på morgon och kväll, äta frukost, lunch och middag samt mellanmål.
– Vi kommer att lägga mycket fokus på hälsa och motion, någonting som är väldigt viktigt för barn och ungdomar men som det tyvärr slarvas allt mera med, säger Maria Andersson, projektledare på Cityidrott. 
Dagarna på lägret kommer att bestå av skola på förmiddagar, aktiviteter på eftermiddagar, olika former av träning samt matlagning.
– För att kunna genomföra skolmomentet på ett ordentligt sätt så har vi fått med oss en lärare från Dammhagskolan som kommer hålla i lektionerna med relevant material från elevernas respektive klasser, påpekar Maria Andersson.

Parallellt med lägret kommer dessutom Landskrona Taekwondo Akademi, med landslagstränaren Johan Berg, att ha träningar och läger med sina adepter. Alla barnen kommer att bo och leva ihop under fyra intensiva dagar.
– Vi tycker det är väldigt kul och nyttigt att Landskrona Taekwondo Akademi har valt att följa med oss till Hallaskog och hjälpa oss att genomföra lägret, avslutar Maria Andersson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser