Annons

Klassisk restaurang i nytappning – Stjärnkock utlovar något för alla

I veckan slog de nya ägarna av Erikstorps Kungsgård upp portarna. Landskrona Direkt var på plats i samband med en av kommunens pyttluncher och lyssnade till stjärnkocken Daniel Berlin som är en av delägarna.
– Det har alltid varit en dröm att få göra något i Landskrona och nu har drömmen blivit verklighet, säger han och berättar om konceptet.
– Det kommer att handla om bra produkter och råvaror. Samtidigt ska vi inte vara dyrare än restaurangerna i stan. Det ska vara en levande restaurang för alla.
Att restaurangen lär platsa som ett Fair Trade-företag i staden råder det ingen tvekan om. Till och med vinet som man köper in kommer att vara ekologiskt, naturligt eller biodynamiskt.
– I fallet med vinet så har vi hjälp av restaurangchefen på Noma i Köpenhamn. Det är han som letar upp leverantörer av ekologiska viner från hela världen.

Daniel Berlin kommer personligen inte att vara på plats dagligen då han driver en egen krog i Skåne Tranås på Österlen men han känner sig trygg med upplägget.
– Jag har varit med och handplockat personalen och vet vad alla går för.

Annons
 

Den andre delägaren i Kungsgården är även han ett välbekant ansikte för de flesta.
Vi har jobbat in i det sista men jag är nöjd med resultatet och det är skönt att äntligen vara igång, säger Jonas Westerberg och skyndar ut efter ny tallrikar att servera till sina lunchgäster.


Jonas Westerberg har en intensiv period runt lunch.


Råvarorna är det viktiga i konceptet och inget avkall görs på lunchen.
– Inga frysta råvaror här inte, utlovar Daniel Berlin.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser