Annons

Förlust mot Degerfors

Att spela på Stora Valla i Degerfors är ingen höjdare för BoIS. Tre matcher på tre år och lika många förluster, det är facit efter fredagens match. Degerfors vann med 2-0 inför 1512 åskådare. Hemmalaget gjorde 1-0 med cirka 20 minuter kvar och spiken i kistan kom på tilläggstid.

Första halvlek var ganska tempofattig. Den första chansen hade BoIS då Mathias Andersson snappade upp en felpassning och sköt. Målvakten räddade dock och Fredrik Olssons retur gick till en resultatlös hörna.
Halvlekens bästa chans hade Fredrik Olsson då han var mycket nära att peta in 0-1 efter att han vunnit en närkamp med en försvarare. Men målvakten lyckades rädda mirakulöst till ännu en resultatlös hörna.
Degerfors bästa chans kom i minut 44 då först Philip Andersson räddade bollen som var på väg mot mål och några sekunder senare var det Fredrik Liverstam som blockerade ett skott från dålig vinkel.

Annons
 

Åskådarna och TV-tittarna fick se en ganska frejdig inledning av hemmalaget i andra halvlek men målchanserna lös med sin frånvaro… fram till minut 69. Då mötte Erik Nilsson ett perfekt inlägg med pannan och 1-0 till hemmalaget var ett faktum. Några minuter senare hade även Christoffer Brandeborn ett bra skottläge men avslutet gick utanför.
I slutet av matchen lyfte BoIS upp allt fler folk. Effekten blev att det uppstod stora ytor för Degerfors som var mycket nära att göra 2-0 vid ett par tillfällen men Ivo Vazgeci i BoIS-målet gjorde skäl för sin lön. Det skulle dock bli tredje gången gillt då vasse anfallaren Kwame Amponsah Karikari gjorde matchens andra och sista mål i den tredje övertidsminuten.
– Vi har bra kontroll på händelserna fram till deras ledningsmål. Därefter satsade vi allt fram men det lyckades inte idag, säger BoIS assisterande tränare Hasse Eklund efter matchen.

Med från start för första gången var Luka Mijajlevic.
– Fredrik Karlsson fick känning i baksidan av låret i matchen mot Hammarby. Han åkte med upp till Degerfors men väl här tog vi beslutet att låta honom vila, allt för att inte förvärra något, berättar Hasse Eklund och avslutar.
– Nu är det bara att glömma detta och hoppa upp på hästen direkt. Sådan är fotbollen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser