Wormo avgjorde sent

Derbyt på Exan såg ut att sluta 0-0 – då avgjorde IK Wormo med två snabba mål. Wormo-Svalöv 2-0 i division 5 västra.
– Jag är både lättad och stolt, sa tränaren Dick Melin.

Matchklockan hade tickat fram till 86:e minuten när hemmalaget slog till första gången. Anton Kohlemainen sköt från högerläge och bollen seglade in i målvaktens högra kryss – ett riktigt klassmål. Två minuter senare var det dags igen. Martin Baric kom runt på högerkanten, spelade in till Erik Norén, som säkert sköt 2-0.
– Jag hade ställt in mig på 0-0 och varit nöjd med en poäng. Nu är jag lycklig över tre, sa Dick Melin.

Matchen blev inget att minnas. Det snällaste man kan säga att den inte var speciellt njutbar – men målen var snygga. Båda lagen hade svårt skapa chanser och det var mera kamp än spel. Egentligen en ganska typisk derbymatch. Dick Melin summerade:
– Vi tog inte de rätta besluten i första halvlek och höll oss inte till vår spelide´. Det blev bättre efter paus. Då fick vi också mera fart i offensiven.

– Jag är nöjd med prestationen och segern. Vi uppträdde med både hjärta och passion. Matchen var svår. Svalöv är ett rutinerat lag.

Målvakten Andreas Borg var stabil i målet och fick hålla nollan för första gången i vår. Linus Andersson som vanligt stabil i backlinjen där Emil Nordberg, vänsterback, gjorde en utmärkt säsongsdebut i A-laget. Junioren Martin Baric och Erik Norén svarade för två utmärkta inhopp i andra halvlek.

Lagkaptenen Linus Andersson går åt ena hållet, motståndaren och bollen åt det andra. Foto: Leif Hammarström.

Jonas Hansson hoppar över målvakten. Foto: Leif Hammarström.

Emil Nordberg rycker ifrån en Svalövsspelare. Foto: Leif Hammarström.

Anton Kohelmainen (t v) och Erik Norén gjorde målen. Foto: Leif Hammarström.