Annons

Tidigt studentfirande

I onsdags arrangerades den traditionella studentbalen på Örenäs slott och nu går dagarna fort fram till utspringet på Rådhustrappan den 8 juni. En nyhet för årets nybakade studenter och deras anhöriga är att utspringet sker redan klockan 14.
– Det är ett önskemål från skolarna. Detta för att studenterna ska få mer tid tillsammans med sina familjer, säger Anna Renud projektledare för festligheterna.

Landskrona stad anordnar i samarbete med Yrkeshögskolan Landskrona och utbildningen Eventkoordinator årets studentfirande med genomförande den 8 juni 2012.
Eventkoordinatoreleverna fick uppdraget av utbildningsförvaltning tidigare i år och har under  våren arbetat med att planera och förbereda för att skapa en så lyckad studentexamen som möjligt.
– Vi vill hålla en del av firandet hemligt för studenterna. Vi vill ju inte gå miste om överraskningsmomenten men klart är att det blir artistuppträdande och jag kan väl avslöja så pass mycket att Behrang Miri blir dagens konferencier, säger Anna Renud.

Annons
 

De cirka 300 elever från Landskronas gymnasieskolor springer klassvis ut vid Rådhustorget med start klockan 14.00 på studentdagen. De medverkande skolorna är Allvar Gullstrand, Enoch Thulin, Selma Lagerlöf, Humanus och Landskrona Praktiska Gymnasium. Tidigare under dagen är det mösspåtagning i Sofia Albertina kyrka och gemensam studentlunch.

Så här såg det ut ifjol
Se bilderna på vår Facebook-sida
Se inslag på vår Webb-TV

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser