Annons

Intensiv lägervecka inför JEM

Under veckan som gick har Josefine Olsson från Landskrona Kvinnliga GF legat i och tränat inför sitt livs äventyr; JEM i RG som går i ryska Nizhny Novgorod.

Förra lördagen hade LKGF internationell tävling i Glumslöv och direkt efter tävlingen åkte Josefine med sin lagkamrat på JEM, Hannah Carlsson från Halmstad RG till just Halmstad för ett veckolångt träningsläger.

Annons
 

Hannah Carlsson och Josefine Olsson har blivit väl tränade av ryska tränaren Tanja Sorokina från Volgograd som fostrat många duktiga gymnaster som ”exporterats” till det ryska landslagscentrat i Moskva.

Under JEM ska ”Josse” köra boll och band och Hannah tävlar med tunnband och käglor och tilsammans bildar dessa båda gymnaster det svenska laget. Svårigheterna har gåtts igenom och blivit utbytta till säkrare och stabilare, kast har blivit svårare och artisteriet har också fått sig en finputs, så att allt sitter bra till musiken. Med på lägret från tisdagkväll fram till avslutet på lördagseftermiddagen fanns även landskronagymnasterna Emma Lindahl och Doruntina Goxhuli. Dessa har tränat ryska golvövningar, balett, handredskapsteknik och annat matnyttigt, som känts rejält i hela kroppen. Förbundskapten Ludmila Ahlin har varit mycket i salen och assisterat och kommenterat.
– I går vid avslutningen uttryckte hon sig mycket positivt om alla flickorna på lägret och deras sätt att ta till sig träningen, säger Jenny Engdahl-Petersson medföljande tränar på JEM.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser