Annons

Frågetecken kring Liverstam mot Bajen

Att det blir sol och värme över idrottsplatsen i Landskrona ikväll råder det ingen tvekan om. Förhoppningsvis sprids även värme från planen då BoIS tar emot Hammarby. Seger för BoIS och laget har häng på topplagen samtidigt som man tar ett rejält kliv från lagen i botten.
– Alla förutsättningar för en kanonmatch finns, säger BoIS assisterande tränare Hasse Eklund.
– Hammarby kommer som vanligt att ha stöd från läktaren och jag hoppas att Landskronaborna sluter upp och kommer ut till IP och stöder oss.

I senaste matchen föll Hammarby tungt mot Assyriska. Om detta är bra eller dåligt för BoIS som har tre segrar och en oavgjord på de fem senaste matcherna vet inte tränaren.
– Det är svårt att sia om. Hur som helst så borde vi ha en liten fördel eftersom de har en lång resa bakom sig då de kommer.

Annons
 

Vilka som kommer att spela i radigt från start är en väl borgad hemlighet. Faktum är att tränarna inte är helt klara med laget ännu.
– Fredrik Liverstam fick en rejäl smäll senast så vi ska testa hur det är under dagen.

Klart är i alla fall att Marcus Lantz (skada), Sonny Karlsson (sjuk) samt Patrik Åström (avstängd) missar matchen. Vem som ersätter Åström är inte något som tränarna vill gå ut med.
– Patrik är en viktig spelare för oss och ingen man ersätter hur som helst.

På frågan om någon av Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani eller Thomas Raun, vilka båda gjorde inhopp senast, kan vara aktuella säger Hasse Eklund.
– Surprise är inte riktigt redo för 90 minuter. Raun är lite längre fram men det är oklart om han kan gå för fullt en hel match.

Matias Concha tränade med BoIS
I veckan som gick har laget, på grund av de täta matcherna endast tränat för att hålla igång och på två av dessa träningarna har försvarsspelaren Matias Concha varit med.
– Han spelar i tyska Bochum och har speluppehåll. Under tiden bor han i Rydebäck och på frågan om han fick vara med hos oss för att hålla igång så sade vi ja. Han är alltså inte aktuell för oss, säger Hasse Eklund.

Följande BoIS-trupp är aktuell: Ivo Vazgec, Niklas Uddenäs, Max Mölder, Fredrik Liverstam, Philip Andersson, Linus Malmqvist, Alexander Zaim, Martin Rudolfsson, Mohammed Zaaroura, Fredrik Svanbäck, Thomas Raun, Mathias Andersson, Surprise Ralani, Jesper Lundberg, Linus Olsson, Mathias Unkuri, Fredrik Karlsson, Fredrik Olsson och Luka Mijajlevic.

Matchen börjar klockan 19.20.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser