Annons

BoIS besegrade Bajen inför årets högsta publiksiffra

Sist att stiga på Hammarbys buss efter 4-1 förlusten mot BoIS var den tidigare Vengatanbon Micke Rynell och hans summering av matchen är lika mycket en sanning som alla andras.
– Jag vet inte om BoIS var så bra idag. Jag tycker dock att vi var det och ändå förlorar vi med 4-1. Jag förstår det inte. Vi hade ju bollen hela tiden och BoIS var ruskigt effektiva i sina kontringar, säger han och suckar djupt innan han skiner upp och skickar en hälsning till alla på Direkten.

Helt klart har Henrik Larsson fingertoppskänsla och fin koll på trenderna i den internationella toppfotbollen. Barca är passé. Idag gäller Chelsea. Till och med den efterföljande presskonferensen hölls på engelska. Naturligtvis som en artighetsgest mot Hammarbys sympatiske amerikanske tränare, Gregg Berhalter.
– BoIS har en ”game plan” och Henke en vision om hur laget ska spela. Den följde de till punkt och pricka. Vi visste att det skulle tufft men inte så pass,
säger Gregg Berhalter och gratulerar sin tränarkollega.
– Jag är otroligt glad,
svarar Henrik Larsson.

Annons
 

Det började också riktigt bra. Redan efter drygt åtta minuter fick publiken se Åströms vikarie på kanten, utmärkte Mathias Andersson slå in bollen i straffområdet till Fredrik Karlsson som i sin tur spelade bollen bakåt till Tomas Raun som klippte till. Skottet tar på en back och ställer Johannes Hopf i bortamålet.
– Du förstår vad jag menar, det började redan där, säger Micke Rynell.

Tre minuter senare kom årets strut på IP. Tidigare hifaren, två mil norrut, Andreas Dahl får på en praktträff och lädret går spikrakt upp i det bortre krysset, hashtag #Årets mål?
Det skulle bli en händelserik afton på Landskrona IP inför årets bästa publiksiffra, 3450.

Båda lagen skapade heta chanser även om det var gästerna som fick låna bollen mest.
I den 25:e matchminuten hade de flesta noterat ett ledningsmål för BoIS. Men Mathias Andersson skott tog mitt på målvakten.
– Fredrik Olssons inlägg går över alla och landar hos mig. Men målvakten kommer ut snabbt och täcker av bra, säger Mathias Andersson som rättmättigt borde få dela priset ”Matchens BoIS:are” med den andre kantspelaren för dagen, Linus Olsson.
– Haha, men visst det kändes riktigt bra idag, Vad fick han för något, undrar Mathias. med ett leende på läpparna.
Ett par minuter senare var serveringsupplägget det motsatta. Mathias Andersson hittade Fredrik Olsson som sköt (?) men bollen fastnade i försvaret och istället visade Fredrik Karlsson järnvilja och tryckte den i mål. 2-1 i halvtid och alla var kanske inte helt överens om detta var rättvist eller inte.
– I halvtid sa jag åt killarna att inte falla för djupt. Hammarby har flera bollskickliga spelare och de skulle vi inte ge det övertaget, säger Henrik Larsson.

Hög press, eller inte, BoIS inledde andra halvlek i ett rasande tempo och kunde ha gjort både ett, två och tre mål med lite flyt.
Fredrik Olsson sopren men skottet mitt på målvakten. Anfallet fortsätter men även Linus Olsson skott avvärjs. Minuten senare är det dags igen men denna gången var klangen från stolpen hånfull mot såväl hemmapubliken som mot Linus Olsson.

Alla som kan sin fotbollsbok vet att sumpare straffas benhårt men icke denna gång. För mitt i värsta Bajenpressen snor Mathias Andersson bollen och rusar upp längs kanten. Bollen hamnar hos en pressad Fredrik Svanbäck som rensar bollen långt upp på Hammarbys planhalva. Fredrik Olsson är en klippt tånagel från att nå den innan studs men istället blir Erik Figuera olycksgubbe när hans tillbakaspel hamnar snett och Fredrik Olsson tackade genom att göra 3-1.
– Jag ville ha snabbhet på kanterna för Hammarby lyfter gärna upp sina ytterbackar. Mathias Andersson gjorde en bra insats på sin kant, trots att han vill spela centralt. Jag gillar spelare som spelar där jag vill, säger Henrik Larsson i vår fria översättning och får medhåll från talangen.
– Jag spelar där han sätter mig och det funkar bra både i mitten och på kanten.

4-1 gör Fredrik Olsson fem minuter från slutet efter en kraftfull soloraid där han dribblar av ett par försvarare innan bollen placeras i nät.

BoIS tar andra raka segern och klättrar i tabellen. Inte ens avsaknaden av mittback Fredrik Liverstam eller att lagets mest namnkunnige Marcus Lantz syntes. Tryggheten i mittförsvaret var stor.
– Jag har antagligen spelat mer ihop med Linus Malmqvist och han vet direkt var han ska placera sig, säger Philip Andersson som tyckte att samarbetet i försvaret harmoniserade.
Inramningen var också den årets bästa på IP.
– Det hjälper verkligen till. Detta är årets näst bästa match att spela. Den överträffas endast av Hammarby borta, avslutar mittbacksklippan och ser ut att trivas utmärkt med fotbollslivet.


Fredrik Karlsson trycker in 2-1


Fredrik Olsson har just gjort 3-1.


Fredrik Olsson visar styrka och viljekraft då han sliter sig loss ur Hammarbyförsvararens grepp. I momentet efter sätter han 4-1.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser