Annons

Sir Henrys har mist sitt alkoholtillstånd

Då Individ- och familjenämnden hade möte i veckan beslöts att dra in serveringstillståndet för sportbaren och nattklubben Sir Henrys på Eriksgatan. Det innebär att de som väljer att se Champions Leaguefinalen där i morgon, lördag får göra detta utan att dricka någon alkohol till.
– Vi var fullstädigt eniga i frågan, säger nämndens ordförande Jan Allan Beer (FP) och förklarar varför beslutet var så enkelt.
– Det är ett flertal brister. För det första använder han inte sitt kök som han ska och den mat han lagar är inte fullgod för att servera alkohol. Det har även varit en del ordningsproblem med berusade personer. Dessutom har han vissa skulder som gör att vi tog beslutet.

Landskrona Direkt har försökt nå krögaren Fredrik Nilsson utan att lyckas. Jan Allan Beer tror dock att han kommer att överklaga.
– Det är vad jag har hört men vi har inte set någon överklagan ännu. Men han är mer än välkommen. Vi försöker verkligen att vara öppna. Först var det meningen att beslutet skulle tas i nämnden förra månaden men vi ansåg då att krögaren inte fått tillräckligt med tid på sig för att svara. Därför väntade vi en månad till.

Annons
 

Att serveringstillstånd dras in är något som händer då och då. Det är dock inte vanligt. – Vi har som policy att det ska vara lätt att få tillstånd och ser vi till antalet innevånare i Landskrona så har vi väldigt många som får sälja alkohol. Man måste dock visa att man kan leva upp till bestämmelserna och så har inte skett här. Därav indragningen, avslutar Jan Alla Beer.

Läs även: Krögare överklagar alkoholförbud

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser