Annons

Krögare överklagar alkoholförbud

Fredrik Nilsson driver sportbaren Sir Henrys och i en tidigare artikel har vi skrivit att han inte längre får sälja någon alkohol efter ett beslut i Individ- och Familjenämnden tidigare i veckan. Krögaren anser dock att allt inte gått rätt till och därför har han valt att överklaga till förvaltningsrätten. Skulle dessa dessutom ge inhibition så kommer han att kunna fortsätta som tidigare till dom faller.
– Det betyder att vi driver ett sportcafé och inte någon sportbar i helgen. Sen hoppas jag att jag får besked om inhibition från förvaltningsrätten redan på måndag, säger Fredrik Nilsson som alltså kommer att ha öppet och visa sport i helgen.

Vad gäller de punkter som nämnden anger som skäl till indragandet av serveringstillstånd har krögaren svar.
– Jag har skickat in en skrivelse där jag tar upp punkterna, säger han och förklarar.
– De personer som polisen har sett i lokalen har de inte sett bli serverade och vad gäller köket så erkänner jag att jag gjorde fel. Det var en kväll när vi hade få beställningar och jag stängde köket. Det borde jag inte ha gjort. Men att jag ska straffas så hårt tycker jag är tufft. Jag tycker att de kunde gett mig en varning och sedan kontrollerat mig igen, säger Fredrik Nilsson och berättar att den skuld han har gäller skatter.
– Skatteskulden fick jag då de drog in mitt tillstånd senast. Det är dock något som jag reglerar nu, säger krögare som i och med beslutet missar en stor dag.
– Det är Champions Leaguefinal imorgon och att jag inte kan sälja alkohol då gör att jag kommer att förlora ett femsiffrigt belopp bara imorgon. Jag kommer dock att ha öppet ändå och servera kaffe, avslutar Fredrik Nilsson.

Annons
 

Läs även: Sir Henrys har mist sitt alkoholtillstånd

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser