Annons

Premiär för Ett Annat Liv

Fotografen Thomas H Johnsson som är aktuell med utställning på Landskrona Konsthall kommer att premiärvisa sin nya kortdokumentär i hallens filmsal i morgon, onsdag.

Som tidigare har Thomas H Johnsson arbetat med Bengt Andersson. Men denna gång är teamet utökat med Carl-Martin Vikingsson, mer känd som Sture från det insomnade reggeabandet Svenska Akademien, och ännu en landskronason från Svenska Akademien, Simon Vikokel, har varit med och arbetat i produktionen. Filmen är ett samarbete mellan alla fyra.
– Det föll sig naturligt. När vi för några år sedan arbetade med filmen om just Svenska Akademien pratade jag och Sture om att arbeta tillsammans och jag kände direkt att han skulle fungera perfekt bakom kameran. Lika naturligt var det att kontakta Simon för produktion av filmens originalmusik, berättar Thomas H Johnsson.
Det handlar väl om att knyta till sig människor man kan känna en tillhörighet med.

Annons
 

– Att premiären är förlagd till Landskrona känns såklart jättekul. Tyvärr hann vi inte få klart filmen till festivalen i Göteborg i vintras. Istället siktar vi nu på fransk visning lite längre fram i år. Det har visats intresse därifrån och Frankrike är ju alltid Frankrike, avslutar fotografen vars bilder ur sviten ”If Dogs Run Free också kan beskådas i konshallen.

Ett Annat Liv

NÄR: Nu på onsdag den 16 maj.
VAR: Landskrona Konsthall
TID: 18:30 samt 19.15
ENTRÉ: 50 kr inklusive popcorn (medlemmar 30 kr)
ARR: Landskrona konstförening
OM FILMEN: Ett Annat Liv – Solen ligger lågt och det är vår på Raftsjöhöjden. Getbonden Gert Andersson blickar tillbaka på sitt liv som skådespelare i Stockholm och Paris. Tillsammans med sin fru Gunilla driver han en gammal släktgård i Jämtland där de föder upp getter och tillverkar chevréost. I en tid av rationalitetstänk och finanskris visar de ett fungerande alternativ om ett rikare liv, där det är fullt möjligt att driva en näring samtidigt som man värnar om jordens resurser. Medan årstiderna växlar och det norrländska landskapet börjar täckas av gnistrande snö får vi följa Gert och Gunilla och deras tankar om en mer hållbar samhällsstruktur.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser