Annons

Elever premierades och gymnasieutbuder presenterades

Mitt på Järnvägsgatans gågata kunde lördagsflanörererna skåda när priset Årets Öresundsentreprenör delades ut till tre elever vid Landskrona stads gymnasieskolor. Samtidigt presenterades gymnasieskolornas breda utbud och framtidsplaner. Hela evenemanget började dock med att en klädaffär visade delar av sin kollektion, på Catwalk Light, under ca 10 minuter. Därefter presenterades gymnasieutbudet och framtidsplanerna för gymnasieskolan i Landskrona av verksamhetschef Christian Olsson, tillsammans med läraren Stefan Larsson.
– Vi vill att det syns vad våra elever gör och kan i både stora och små sammanhang, sa Christian Olsson innan det var dags att prisa entreprenörerna.

De tre elever som premierades för sina entreprenöriella insatser och kunskapsmässiga måluppfyllelser var:

Annons
 

Simon Landgren-Wikander, elprogrammet på Enoch Thulingymnasiet, erhöll priset för som nomineringen löd sin sociala färdighet i kombination med entreprenöriella kvaliteter och god måluppfyllelse. Kryddat med värme och generositet.

Kristian Lundberg, estetprogrammet på Allvar Gullstrandgymnasiet, fick sitt pris i synnerhet för sin förmåga att entusiasmera sin omgivning och sitt omfattande engagemang i skolans alla verksamheter.

Abetare Ibri, handelslärling på Selma Lagerlöfgymnasiet. Här löd nomineringstexten mycket tydligt och kort ”Abetare har blivit entreprenör i/över sitt eget liv”! Även hon engagerar sig i skolans övriga angelägenheter och är alltid positiv. Det var även hon som snabbt raggade tag i några tjejer som genomförde en Catwalk Light på Järnvägsgatan i snålblåsten.

Priserna finansierades av Sparbanksstiftelsen Öresund.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser