Annons

Taekwondon fortsätter skörda framgångar

Landskrona Taekwondo Akademi deltog i helgen med 17 utövare i Lomma Cup, en internationell nybörjartävling. För 27:e året i rad hade tävlingen i Lomma lockat tävlande ifrån hela Norden, Tyskland, Polen med flera länder. I runda svängar deltog 600 personer under de två tävlingsdagarna.

Landskrona Taekwondo Akademi kunde tillsammans med samarbetesklubben Po-Eun Taekwondo i Malmö ta sig genom cupen som bästa klubb.
– Speciellt kul att våra nybörjare presterar sådana här resultat. Vi hade tillsammans med Malmöklubben 40 stycken utövare i ålderspannet  7-35  som under helgen fightades och skördade medaljer, säger Johan Berg, sportchef i Landskrona Taekwondo Akademi som ser en ljus framtid för sin klubb.  Hiep Nguyen är ett tydligt exempel på klubbens framgångar, som efter två matcher där han dominerade  tog guld i junior -59kg.
– Hiep har tränat 5-6 dagar i veckan sen han började i klubben har utvecklats i raketfart. Fortsätter han att träna så här så dröjer det inte länge innan vi får se honom i större sammanhang.

Samarbetet med Malmöklubben ser Johan Berg som framtidens melodi.
– Våra klubbar har ett djupt samarbete där exempelvis våra elitutövare kör sparring tillsammans varje vecka. Vi reser och tävlar tillsammans i hela Europa under gemensam flagg därför är det  inget konstigt att vi tävlar tillsammans på hemmaplan. På detta vis har vi ett utbyte av tränare, coacher och skördar tillsammans stora framgångar och medaljer.

Annons
 

Den 11-18 juni åker Johan Berg som landslagsledare för fem Malmöutövare och Landskronas David Dragisic till U21 EM i Athen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser