Annons

Internationell RG-tävling i Glumslöv

I lördags arrangerade Landskrona Kvinnliga GF sin tredje internationella ”Landskrona Cup”. Tävlingsplats var som vanligt Glumslövs IH, då ingen annan hall i Landskrona uppfyller kraven på ”fri takhöjd” för gymnasterna i den rytmiska gymnastiken.
Vi hade gästande gymnaster på plats från Polen, Serbien och Ryssland och klubbarna i den södra delen av Sverige och hemmaklubben naturligtvis, säger Jenny Engdahl-Petersson från Landskrona Kvinnliga GF.

Dagen startade med de allra minsta flickorna och Julia Olsson tog hand om guldet i klassen för födda 2002. Hon gjorde fina framförande i både fristående och tunnband. Sejla Delkic blev silvermedaljör.

Annons
 

I klassen födda 2003 och yngre dominerde de polska flickorna med sitt höga tempo och guldet gick till Bianca Kondziola. Meja Engdahl-Petersson gjorde ett fint framförande i fristående och ganska bra i tunnband och kunde ta hem silvret.

Klassen för födda 2001 vanns av Marija Majlkovic från Serbien. Emely Örtberg från LKGF blev nummer fem efter bra genomförda program i tunnband och boll.

I gruppen födda 2000 gick guldet till Doruntina Goxhuli efter ett mycket bra tunnbandsprogram men en lite darrigare boll. Wilma Mårtensson gjorde också en mycket bra insats i tunnband och hamnade på femte plats.
Viktoria Johansson körde hopprep och tunnband såg bra ut på golvet. Hon blev nummer 9 i slutresultatet. 

Olivia Kristensson Nilsson från LKGF blev nummer fyra i klassen födda 1999. Olivia gjorde sitt livs program i tunnband men halkade ner i resultat listan efter käglor som var lite nervöst. Vann gjorde Sara Borozan från Serbien.

Josefine Olsson ledde tävlingen i klassen födda 1998. Men bollen spelade Josse ett litet spratt, så hon fick se sig besegrad av Nicole Trigo Mouthinho från Polen. Emma Lindahl gjorde en mycket bra tävling igen och fick en mycket bra poäng för sitt bollprogram. Emma blev fyra i den hårda konkurrensen. Erika Gustafsson körde på bra framförallt i käglor och blev femma och Odina Linderos som överraskade med fina prestationer blev sexa.

Anna Korneeva från Ryssland visade fantastiskt hög klass och vann överlägset födda 1997. Isabelle Risberg, LKGF blev trea. Carina Khomenko från Ryssland tog hand om seniorguldet och visade också en fanatstisk hög klass i sina framföranden. I Duo-klassen blev det silver till Odina Linderos och Anna Lindahl efter två bra körningar. Guldet vanns av Nevis RG, Matilda och Agnes Elg-Appelros. Dagen avslutades med en kamratmåltid och under söndagen tränade LKGFs flickor med gästerna från Serbien.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser