Annons

Årets stora test av badplatserna

Den minnesgode läsaren kan säkert dra sig till minnes Landskrona Direkts badpatrull. Nu har en betydligt seriösare undersökning gjorts lagom till årets badsäsong. Det är tre elever, Jonathan Bengtsson Horvath, Sackman Krit och Michaela Nilsson vid gymnasiesärskolan samt deras lärare Anders Cöster som ur ett elevperspektiv kontrollerat badplatserna vid Lill-Olas, Campingen, Cement och på Halvmånen.
– Vi  tittade på hur det är med parkeringsplatser, omklädningsrum, duschar, toaletter och hur det är att bada, berättar Jonathan.
– Men även om det fanns en kiosk eller restaurang i närheten, fyller Michaela i.

Sackman Krit gillade uppgiften men vidhåller att stans bästa bad, det besöker klassen varje fredag.
– Läktarbadet är bäst, säger han och leendet sprider sig över hela ansiktet.
Även Jonathan Bengtsson Horvaths favoritbadplats hamnar utanför undersökningen.
I Ålabodarna är vattnet salt och fint. Men ska jag välja en av de fyra vi tittade på så är det bäst på Cement. Speciellt hopptornet ute i vattnet är bra.
Michaela Nilsson trivs under tallarna i Lill-Olas.
När man får vara i badkolonin är det min favoritplats.

Annons
 

– Fanns det något som skulle kunna vara bättre på badplatserna?, undrar lärare Anders Cöster medan vi tar en promenad längs med stranden utmed Halvmånen.
  Det borde finnas fler ställen som man kan byta om på, fler duschar och finare toaletter. Det är äckligt när det luktar illa och är blött, man vet ju inte vad det kan vara, poängterar Jonathan Bengtsson Horvath.

Undersökningen i sin helhet:

Lill-Olas  – Har många Parkeringsplatser. Har ett bra läge, gott om plats i skog och på stranden, både brygga och fin strand att vara på. Det är okej att byta om, finns gott om träd att gömma sig bakom, finns duschar men toaletterna brukar vara äckliga, folk kissar på kanten och sånt. Här är det långgrunt, föräldrar har lättare för att slappna av om barnen inte går ut på bryggan, så klart. Här finns en kiosk men inget matställe vid stranden.

Campingen –  Det ok med parkeringsplatser. Det är lite svårare att hitta hit. Lite lättare att gömma sig för sina föräldrar men inte så fin strand som Lill-Olas, tycker vi alla fall. Det finns inte så bra ställen att byta om på om man inte har badlakan med sig eller stora handdukar. Vi hittade inga duschar där. Bryggan är bra men mindre bra strand. Både kiosk och matställe.

Cement  – Här finns många p-platser. Det är ett bra läge. Både strand- och cementbrygga att bada från, här brukar det ganska ofta vara jättemycket folk. Det är lugnare i Lill-Olas om man har små barn. Ett litet omklädningsrum ute på piren men man kan gå in på toaletten, förstås.
Här kan man bada från både strand och pir (cement) men längst ute brukar ungdomarna ”äga”. Både kiosk och matställe.

Halvmånen – Okej att parkera när vi besökte men en jättevarm dag brukar det vara tjockt med folk och trångt överallt. Men så är det var man än ska bada i Landskrona. Stranden vid vattentornet har bra läge, nära till Citadellbadet om det är för kallt i havet. Inget omklädningsrum eller dusch, vad vi såg. Här är det långgrunt med lång strand. Här finns en glasskiosk med jättegod glass och ett matställe.

Då är det bara att vänta in lite finare väder om man nu inte vågar göra som Anders och Michaela, kavla upp byxorna, ta av strumporna och doppa tårna i det småkyliga vattnet.


– Än är det för kallt i vattnet, ansåg Michaela Nilsson.


Dagen till ära, var stranden nystädad när årets Badpatrull gjorde ett återbesök för Landskrona Direkts skull…


… och så bra hoppas Sackman Krit, Jonathan Bengtsson Horvath och Michaela Nilsson att kommunen ska hålla efter stranden under hela sommaren.
– Och varför inte ett strandvolleynät och lite solstolar, föreslog badspecialisterna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser