Annons

Fyra patienter smittade på lasarettet

Fyra patienter som opererades på lasarettet i Landskrona förra veckan har smittats av streptokocker. Tre av patienterna vårdas just nu på intensivvårdsavdelningar i Malmö och Lund. Alla planerade operationer vid lasarettet har ställts in tills vidare i avvaktan på att smittspårning av både personal och lokaler ska bli klar.

Under våren har ett ökande antal svåra fall av streptokocksjukdomar konstaterats i Skåne. I flera fall har patienter drabbats av livshotande sjukdom. Därför har Region Skåne nu vidtagit flera åtgärder för att göra sjukvården uppmärksam på situationen samt i de fall där det är möjligt inlett kartläggning för att försöka spåra smittkällan. De fyra fallen i Landskrona utreds extra,
– Det här är ett allvarligt läge och Region Skåne har därför inlett en omfattande utredning av situationen. Det innebär bland annat att kartlägga möjliga smittkällor, säger smittskyddsläkare Eva Gustafsson.

Annons
 

Alla patienter som opererades på Landskrona lasarettet i förra veckan har blivit eller håller på att kontaktas av ansvarig läkare för att få antibiotikabehandling i förebyggande syfte.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser