Annons

BBK tog andra segern

Borstahusens BK vann mot Lödde med klara 5-2 och klättrade därmed upp på en tredjeplats i division 4 . Matchen var betydligt jämnare än vad slutresultatet skvallrar om.

BBK fick en smakstart då laget tidigt fick en straffspark efter att en Löddeförsvaret tagit bollen med händerna. Marcus Hansson fick förtroendet från straffpunkten och gjorde ingen i hemmalaget besviken utan placerade säkert in bollen.

Annons
 

Efter BBK:s ledningsmål började Lödde ta över initiativet i matchen och pressade på mot hemmalagets mål. Kvitteringen kom efter en dryg halvtimmes spel och var långt ifrån oförtjänt sett till spelet. Kvittering kom efter en hörna från vänster som studsade på ett par spelare innan bollen letade sig in i mål.

BBK återtog lite grann av initiativet i slutet av första halvleken men några fler mål i första halvleken blev det inte.

BBK hade ett par lyckosamma minuter i andra halvlek. Christian Andersson frispelades i den 55:e matchminuten men tappade bollen lite för långt ifrån sig så att Löddesmålvakt hann fram för att rensa undan bollen. Undanrensningen blev inte bättre än att bollen träffade Christian och gick in i mål. Bara två minuter senare frispelades Timi Biotonye. Löddesmålvakt räddade skottet men Timi tog hand om returen och kunde från snäv vinkel göra BBK:s tredje mål.

Precis som i första halvlek tog Lödde över spelet i mitten av halvleken och satte BBK under press. Lödde reducerade med mindre än tio minuter kvar. En frispark lyftes in i BBK:s straffområde och på den nådde en Löddespelare högst och kunde knoppa in bollen.

BBK kunde dock relativt omgående utöka ledningen. Filip Hansson kom runt på högerkanten och spelade in bollen i mitten. Där kom Marcus Hansson och sköt ett distinkt och välplacerat skott som Löddes målvakt var chanslös på.

I sista matchminuten ställde Lödde till det för de själva och lyckades med att göra ett självmål.

Bäst för dagen i BBK var tvåmålsskytten Marcus Hansson som enligt samstämmiga rapporter från Ulkavallen dominerade på mittfältet.

På fredag är det dags igen för hemmamatch då Ekets GoIF gästar. Matchstart klockan 19.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser