Annons

Atleter fixade femkampssegrar

Det är med stor glädje och tacksamhet vi tar emot rapporter från eldsjälar i idrottslivet. Utan er vore Landskrona Direkt betydligt tunnare. I helgen var blott 15-årige tyngdlyftaren Chedi Blom Osman i Falköping och tog hem en meriterande femkampstitel, efter det författade han rapporten nedan och skickade till oss. Stort gjort Chedi!

Femkampen består av ryck, stöt, trestegs jämfota hopp, 20 meter sprint med liggande start och kulkastning bakåt.
– Klockan 05:00 var man tvungen att stiga upp för att komma iväg till Falköping som var vår destination. Jag packade mina kläder, skor och matsäck och gick ett par kvarter till familjen Helgessons hus för där skulle vi samlas. Lite senare kom Yaser Al-Sudani och Bager Mahdi även dit och vi körde iväg cirka 06:30. Eva Helgesson satt bakom ratten. Ytterliga några kvarter till så plocka vi upp Bilal Al-Husseini och vi var klara för avfärd. När vi hade passerat Helsingborg så hade alla redan somnat så Eva fortsatte köra och vi vakna ungefär när vi var framme. När vi väl var framme så yra vi rundor lite och hitta inte riktigt men efter en sisådär 15 minuter så hittade vi med hjälp av att Eva ringde upp Kjell-Åke och fråga efter vägbeskrivningar. När vi var framme så var det invägning nästan direkt och det gick undan så vi började med frukosten. Efter en timme av snack och matsmältning så gick vi in i stora hallen och börja med uppvärmningen.

Annons
 

– Därefter så starta tävlingen och det gick ganska fint med tanke på Falköpings friidrottstjejer hade slagits ihop med Falköpings tyngdlyftare för att göra en kul grej av det hela. Efter det så gick vi över till friidrotten och började med hoppning som består av trestegs jämnfota hopp. Hoppen var ganska roliga och där var en kille som inte var så långt ifrån att hoppa tio meter. Det betyder att det är cirka tre meter per jämfota hopp. Sen kommer vi till kulkastning och där var det i stort sätt samma sak. Roligt och utmanande men det gick även ganska fort. Till sist men inte minst så kommer vi till löpningen och den består av 20 meter sprint med liggande start och det gick fort det med. Rekordet den dagen låg på cirka 3.5 sekunder. Efter det hela så räkna dem ihop alla resultat och kom fram till en poängsats och bedömde därefter. Jag själv kom etta i U14 klassen, Bilal kom etta i juniorklassen och Yaser kom trea även han i juniorklassen. Men Bager fick inget pris för att han var endast en åskådare och coach.

– Senare kommer vi till den ganska stora höjdpunkten förutom att alla landskronatävlarna fick stå på prispallen. Bilals före detta grannar som bor i Falköping bjöd oss alla fem hem på middag. Det var skojigt och trevligt och strax efter det begav vi oss hem. Väl framme i Landskrona igen så tror jag alla direkt gick och la sig till att sova så fort vi blev avlämnade av Eva, skriver Chedi Blom-Osman, nu 15 år från Landskrona Atletklubb.

Gör som Chadi och Jenny med flera
Det finns en anledning till varför det skrivs mer om en del klubbar, de har flitiga rapportörer. En kort text räcker mer än väl och ökar intresset för föreningen. Bifogas bild – glöm inte att uppge vem som är på bilden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser