Annons

BoIS tog första bortapoängen

BoIS lyckades ta en poäng i bortamatchen mot Värnamo på söndagseftermiddagen. De 1447 kunde först se Behar Ferizi göra 1-0 i den andra halvleken och sedan Fredrik ”Mini” Svanbäck kvittera på straff i den 78:e minuten.

BoIS började bäst i första halvlek och Fredrik Olsson hade ett bra läge att göra 0-1, först med ett skott som gick över och sedan med en nick som Björn Åkesson i Värnamomålet räddade.
Efter en dryg halvtimme tvingades Värnamo till ett byte. Ut gick Freddy Winst och in kom Carlos Gaete Moggia. Bytet innebar att Värnamo fick mer kontroll på mittfältet och tog över i slutet av halvleken. Något mål lyckades de dock inte göra och domare Mattias Nyman blåste till pausvila efter en tilläggsminut.

Annons
 

Andra halvlek började avvaktande även och Fredrik Olsson tidigt testade lyckan med en volly som smet över ribban. Efter en dryg timme var det dock mycket nära att hemmalaget tog ledningen. Det var Behar Ferizi som bara varit inne i cirka 20 sekunder då han bröt sig loss och sköt. Bollen träffade dock stolpens utsida.
Några minuter senare skulle dock Behar Ferizi få revansch på sin miss. Efter att först ha dribblat av Fredrik Liverstam, två gånger om, rullade han retfullt bollen under Ivo Vazgec och plötsligt stod det 1-0. Noterbart är att målet var årets första för den anrika Smålandsklubben, som firar 100-år på onsdag.
Åtta minuter senare fick BoIS en straff. Fredrik ”Mini” Svanbäck gjorde inte de tillresta supportrarna besvikna utan kvitterade genom att placera bollen i målvaktens högra stolprot.
Även här var det en inbytare som låg bakom. Linus Olsson hade bara varit inne i tre minuter då han drogs i tröjan och föll i straffområdet med straff till följd.
I slutet av matchen var BoIS mycket nära att ta ledningen. Fredrik Olsson drog på en rökare som träffade ribbkrysset. Inbytte Sonny Karlsson höll sig framme på returen men såg sin nick gå någon decimeter över. Sonny hade sedan ytterligare ett läge men även den nicken smet strax utanför. Båda lagen hade sina chanser till ledningsmål men matchen slutade 1-1, ett rättvist resultat sett till matchbilden.


I första halvlek vaskade BoIS fram ett par hörnor men farligare än så här blev det inte.


Behar Ferizi gjorde först mål i U21-mötet tidigare i veckan lagen emellena och nu var det dags att göra det i a-laget.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser