Annons

Brodern häktad för mord – mamman för anstiftan

Den 16-åriga brodern till den knivmördade 19-åriga Landskronatjejen häktades på fredagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för mord. Även mamman häktades för anstiftan till mord.

Förutom att 16-åringen häktades belades han även med restriktioner, vilket innebär att han bara får prata med sin försvarsadvokat Urban Jansson.
– Det var med besvikelse jag och min klient tog emot beslutet. Mitt mål var att han skulle försättas på fri fot. Jag gjorde bedömningen att det inte förelåg tillräckligt goda skäl för en häktning men uppenbart gjorde tingsrätten en annan. Vi kommer under helgen att diskutera en eventuell överklagan, säger advokaten med kritik i rösten.

Annons
 

När den samlade pressen kom in i Helsingborgs tingsrätts säkerhetssal satt den misstänkte med en blå handduk över huvudet, en handduk som åkte av när dörrarna stängts och kamerorna slutat smattra.
– Det här är en ung kille som har råkat ut för ett trauma. Han är 16 år och han har förlorat en syster. Han är dämpad men svarar på alla frågor som ställs.

16-åringen ska även genomgå en paragraf 7-undersökning, det vill säga en liten sinnesundersökning.
– Det här är långt ifrån över. Åklagaren gläntade lite på vad han har men det var inte mycket. Det ska till mycket mer för en fällande dom för min klient, sammanfattar Urban Jansson.

Åtal ska vara väckt senast den 10 maj.

Direkt efter att tingsrätten meddelat beslutet om häktning av 16-åringen togs nästa häktningsförhandling upp. Denna gång var det modern som suttit anhållen misstänkt för anstiftan till mord som togs upp. Med ansiktet begravt i händerna grät hon när åklagare Magnus Johansson yrkade på häktning även för mamman. Rätten var tvungen att ta en paus på grund av att mamman bröt ihop men kunde fortsätta efter en stund.
Rätten beslutade då att häkta även mamman.


I Helsingborgs tingsrätts säkerhetssal hölls förhandlingarna bakom stängda dörrar.


Uraban Jansson svarade på pressens frågor direkt efter häktningsförhandlingarna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser