Annons

Årets förening knep säsongens första trea

Landora som föll i premiären tog en snabb revansch när man i helgen på bortaplan besegrade HF Olympia med 3-1.
Tack för denna segern. Den behövdes verkligen. Inget skönspel precis men ingen kan ta ifrån oss de tre poängen vi krigade till oss, säger Landoras tränare Hans Waldemarsson.

Redan på uppvärmningen spreds dock en viss oro i Landoralägret då både Markus Madsen och Daniel Dragisic hade skadekänningar. För Marcus del var det kört men Daniel skulle bara in på plan.
– När han tog på de rödblå matchkläder och lovade spela även om det blev i foppatofflor stod det klart vem som var dagens hjälte, skrockar tränaren.

Annons
 

Matchen började bra för BKL. Gästerna tog ledningen ganska tidigt efter att Mohamed blivit fälld. Straffen satte han stensäkert.
– Jag tycker nog att vi hade bra grepp om matchen och väntade på att tvåan skulle komma. Mommo körde trimmad EU moppe genom Olympiaförsvaret och Dardan skrämdes med bara sin blotta närvaro.

I mitten av halvlek blev det irriterat på plan.
– Domaren hade tappat matchen och bägge lagen var som adrenalinstinna stutar, menar tränaren som tillsamman med Olympiatränaren, Janne Eskilsson, kom fram till att lagen fick ta en timeout.
– Dardan bombade in 2-1 på frispark vilket det också stod i halvtid och 3-1 målet gjorde Goran på en frispark från 140 meter. Det var inte speciellt hårt men bollen hade en underlig skruv som gjorde att den curlade i luften och bytte riktning när målvakten skulle fånga den, förklarar Hans Waldemarsson.

Lite spänning skulle det dock bli i slutet av matchen, tränaren förklarar.
– Tobbe Andersson ville skapa lite spänning och ställde sig framför en ”puttefnasker” som stöp som en talgkörtel på en biljardboll innanför straffområdet. Straff blåstes. Oskar Hast himlade med sina rådjursögon och Olympiaspelaren ville inte göra pågen ledsen utan drog bollen ner i laxodlingen bakom Sudtribune.

Trots brist på skönspel var de tre pinnarna välkomna i Landoralägret.
Tänk när vi får spelet att fungera. Hur bra kan det inte bli då, avslutar Hasse Waldemarsson.

Den som vill se tränaren och hans adepter i action bör bege sig till IP:s b-plan på fredag klockan 18.30 då BK Landora tar emot Vallåkra IF.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser