Annons

Rånoffer avled på sjukhus

Den 87-årige mannen som bröt lårbenet i samband med att han rånades i sitt hem i söndags har avlidit. Brottet har därför rubricerats om från grovt rån till vållande till annans död, grovt brott.

Det var vid 19.30-tiden som en kvinna i 20-årsåldern ringde på dörren och påstod att hon kom från hemtjänsten varefter hon släpptes in i hallen. Där låg mannens plånbok som tjejen slet till sig. Då mannen försökte ta tillbaka plånboken föll han så illa att han bröt lårbenet. Tidigare i veckan avled mannen på sjukhus.

Annons
 

Polisen arbetar just nu intensivt med att försöka identifiera kvinnan.
– Det är en tragisk händelse även om dödsorsaken ännu inte är känd, säger Jörgen Petersson, stationschef på polisen i Landskrona.
– Vi vill inte gå ut med fler signalement just nu eftersom vi inte vill påverka eventuella vittnen. Vi har en hel del förhör framför oss, såväl med grannas som hemtjänst, säger Jörgen Petersson samtidigt som han ber om tips.
– Vi är angelägna om att alla som har gjort några iakttagelser, som kan sättas i samband med brottet på Vallgatan i söndags kväll, hör av sig till Polisen på telefon 114 14.

Det var inte första gången mannen utsattes för tjuvar i hemmet. Mannen har vid tre tidigare tillfällen anmält att han blivit bestulen i sitt hem. Den fösta anmälan gäller en stöld av pengar och körkort som ska ha ägt rum den 22 november ifjol. Mannen hade då haft besök av såväl hemtjänst som en fastighetsskötare och en representant för hans hyresvärd.
Den andra anmälan gäller en datorstöld som ska ha skett i samband med ett besök av en kvinna i 20-årsåldern som uppgett att hon var från hemtjänsten och den tredje inkom den 6 februari då en plånbok med 1100 kronor ska ha försvunnit och även då ska en ung kvinna ha varit på besök. Samtliga dessa anmälningar har dock lagts ner i brist på spaningsresultat.

Som vi skrivit tidigare har polisen en ständig dialog om vad man tillsammans kan göra för att minska brottsligheten i samhället och en prioriterad del är brott mot äldre personer.
– Vi ser särskilt allvarligt på brott som riktas mot de äldre i samhället, säger Mats Persson säkerhetschef, Landskrona stad.
– Vi informerar kontinuerligt hemvårdens brukare om våra rutiner vid hembesök. Hemvårdens personal ska alltid kunna legitimera sig så att det inte råder någon tvekan om att det är en behörig besökare. Dessutom rekommenderar vi att de äldre skaffar sig såväl tittöga som säkerhetskedja och att de alltid använder dessa då det är någon okänd som ringer på dörren. Dessutom bör man alltid ha dörren låst, avslutar säkerhetschefen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser