Annons

Pianisten Niklas Sivelöv gästar församlingshemmet

Söndagen 29 april klockan 16 gästar pianisten Niklas Sivelöv Landskona församlingshem.

Niklas Sivelöv har vid sidan av pianistframgångarna även en karriär som tonsättare. Dessutom är han verksam som professor i piano vid Kungliga Danska Musikkonservatoriet i Köpenhamn.

Annons
 

Niklas Sivelöv har gjort sig ett namn både på hemmaplan och internationellt med sitt engagerade och eldiga pianospel, som fängslar och fångar på ett alldeles särskilt sätt. Hans repertoar är otroligt bred och han är lika kunnig och intresserad av klassisk, barock och romantisk musik som av nutida.

Han har idag vid sidan av pianistframgångarna även en karriär som tonsättare. T. ex. har MSO uruppfört hans stycke Touché. Hans spelsätt beskrivs kanske bäst av en recensent som menar att ”Niklas Sivelöv är en utomordentligt intelligent pianist som förmår utvinna pianots alla resurser och som dessutom besitter en gnistrande teknik”.

Numera är Niklas Sivelöv bosatt i Malmö, varifrån han har nära till professorstjänsten på Kungliga Danska Musikkonservatoriet i Köpenhamn och till konserten i Landskrona dne 29/4 som bjuder på verk av Bartók, Beethoven, Liszt och Bach.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser