Annons

Nannskog TV-expert till fotbolls-EM

Den före detta BoIS-stjärnan Daniel Nannskog har som bekant lagt skorna på hyllan och jobbar sedan ett par år som fotbollsexpert för norsk TV2. Till sommaren kommer han dock att jobba på hemmaplan, i Stockholm, då Sveriges Television har engagerat honom som fotbollsexpert i den EM-studio där man kommer att följa det svenska landslagets äventyr.
– Det kommer att bli häftigt. Jag ser verkligen fram emot det, säger han när Lanskrona Direkt ringer upp på torsdagsförmiddagen.

Daniel Nannskog har alltid varit känd för sin frispråkighet.
– Det blir raka rör. Jag kommer väl inte att trampa folk allt för hårt på tårna men om någon är dålig så kommer jag att säga det. Det viktiga är att man förklarar vad man tycker är dåligt, säger Daniel Nannskog och förklarar att han kommer att akta sig för djupare analyser.
– Det kan lätt bli lite nördigt. Experterna på Viasat talar till betalande tittare som är genuint intresserade. På SVT är det en annan sak. De riktar sig till en bredare publik.

Annons
 

Expertkommentatorn hoppas att Sverige ska gå vidare från grundomgången men inser att det kommer att bli tufft.
– Ukraina har en stor fördel av att spela på hemmaplan och Frankrike har fått ordning på sitt lag. Sedan har vi ju England och de tror jag är självklara till slutspelet. Vi får hoppas att vi kan ha Ukraina och Frankrike bakom oss efter grundomgången.

”…jag vet vad som bor i Jonas

Vad gäller tidigare lagkamrater så tror han att Jonas Olsson har en bra chans att få vara med från start när det är match.
– Olof Mellberg är det ingen som petar. Sedan står det mellan Jonas Olsson och Andreas Granqvist och jag tror dagsformen avgör. Men jag vet vad som bor i Jonas och jag har följt honom under hans tid i West Bromwich. Jag tror att hans chanser till spel är goda.

Några fler av Nannskogs gamla polare lär knappast vara aktuella.
– Närmast till ligger väl Farnerud men det känns inte så hett. Det skulle vara om Håkan Söderstjerna glider in på ett wildcard, säger Daniel Nannskog och skrattar.

Själv har han inte spelat i några slutspel med landslaget även om han dragit på sig landslagströjan vid sju tillfällen.
– Jag har varit med i någon viktig match mot Österrike och Serbien men annars har det mest varit träningsmatcher. Två mål har det blivit och ett av dessa var i en match mot Ecuador.

När vi har den gamla hjälten på luren frågar vi om han följer BoIS.
– Jag måste erkänna att jag inte känner till laget så värst mycket idag. Jag läser dock nyheter om laget och jag är som alla andra frustrerad som gammal BoISare. Man undrar när det ska vända. Suprise har jag hört ska vara en rolig lirare att titta på. Eventuellt kommer jag ner till Skåne i sommar och då hade det varit kul att se någon match, poängterar han och vi varnar honom för att skydden på stolparna runt b-plan nyligen tagits bort.
– Har dom varit kvar ända till nu? Då får man passa sig, avslutar Daniel Nannskog och skrattar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser