Annons

Unga rånare åtalas

Tidigare i år rånade två unga Landskronabor i 20-årsåldern Atelje Bern på Norra Långgatan. På tisdagen lämnades en stämningsansökan in för såväl rånet som olovligt brukande. En av ungdomarna är även åtalad för våld och hot mot tjänsteman då han slagit en anställd på Malmö häkte i ansiktet och hotat att döda honom.

Det var den 12 januari som de båda maskerade ungdomarna gick in i guldsmedsaffären och hotade personalen med ett pistolliknande föremål och tilltvingade sig guld- och silvervaror till ett försäljningspris på cirka 200000 kronor. Därefter flydde de på en stulen EU-moped längst med kusten upp till Sandbergen norr om Borstahusen och grävde ner såväl byte som vapen och en del kläder. Därefter flydde de över fälten mot Glumslöv men hittades av det polisuppbåd som följt efter dom. Med hjälp av hundar hittade de även det nedgrävda bytet.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser