Annons

Febrilt byggande på Nyhamn

Det arbetas intensivt med bostadsbyggandet på Nyhamn. I Deromes två nya hus påbörjades besiktningen igår och den 26 april flyttar de flesta av de 27 klara hyresgästerna in. Rakt över gatan bygger Peab på garaget och grunden till ett av husen och förhoppningarna att man ska kunna uppföra det andra planerade huset samtidigt är stora.

Egentligen skulle det igår vara visning av de nya lägenheterna i de så kallade Deromehusen på Nyhamn. Detta har dock fått skjutas fram med anledning av slutbesiktningen som varar ett par dagar men någon risk för att det inte ska bli inflyttning den 26 april föreligger inte.
– Nejdå, de som köpt sina lägenheter kan flytta in enligt planerna, säger Hans Palmqvist, projektledare på Derome Mark & Bostad.
– Vi började med byggandet 2008 och snart är vi klara. Det känns skönt.
Att det finns tolv lägenheter osålda i de båda husen oroar inte Hans Palmqvist.
– Jag räknar med att de ska gå ganska fort nu när allt är klart. Det är helt enkelt lättare att sälja något som köparen kan se. Och kommer det väl köpare som får se vilka lägenheter det rör sig om så tror jag att det snart är fullt, säger han.

Annons
 

En som vet vad Hans Palmqvist pratar om är Anders Klasson, projektutvecklingschef på Peab.
Av de sammanlagt 52 lägenheterna har man endast lyckats sälja 12.
– Det är svårt att sälja lägenheter på papper idag, säger han men trots detta är han optimistisk.
– Jag hoppas att vi kan färdigställa båda husen samtidigt. Att bara bygga det ena och vänta för att längre fram bygga det andra, kommer att fördyra för slutkunden och det är vi inte intresserade av. Det kommer dessutom att bli lättare att sälja när man kan visa lägenheterna.
Ett beslut om hus nummer två ska byggas direkt eller ej tas inom kort.
Det är företagsledningen på Peab som får bedöma riskerna att bygga innan man sålt så många lägenheter och ett beslut lär komma inom två till fyra veckor, avslutar Anders Klasson.
Inflyttning i Peabs första hus beräknas till mars 2013.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser