Annons

RG-gymnaster på utbildning och rekryteringsläger i Södertälje

Nyligen åkte tre tränare och två gymnaster från Landskrona Kvinnliga GF till Södertälje för att träna och utbilda sig under två dagar. Tränarna – Elin Malm, Emma Sandell och Wiktoria Matulaniec – skulle genomgå utbildningskursen Rytmisk Gymnastik steg 1 på Gymnastikförbundets initiativ där alla ledare och tränare måste genomgå utbildning för kvalitetssäkring.
– Utbildningen var väldigt givande och vi fick lära oss om kroppssvårigheter, de olika redskapen, bedömningsreglementet, balett och hur man bör bete sig som tränare och ledare, berättar Elin Malm som i likhet med sina kamrater var väldigt nöjd med helgen.
Vi åkte därifrån med en massa motivation och nya övningar att använda oss av i hemmahallen.

Samtidigt som utbildningsdagarna hade rekryteringsgruppen sitt läger i samma hall. Rekryteringsgruppen består av de 20 bästa ungdomsgymnasterna i Sverige och Landskronas Doruntina Goxhuli och Wilma Mårtensson hade kvalificerat sig för denna grupp.
– Flickorna bodde tillsammans med de andra deltagande gymnasterna på en lägergård och hade väldigt roligt mellan träningsdagarna. Gymnasterna fick främst träna på kroppssvårigheter, redskapsteknik, flexibilitet, balett, mycket golvövningar och övningar i det artistiska värdet där musik och rörelse ska hänga ihop. Flickorna fick även hjälpa till och visa upp sig för de som gick utbildningen, vilket var både roligt och lite nervöst, avslutar Elin Malm.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser