Annons

Klädbytardag på museet

Dags för ny vårgarderob? Då kanske en sväng förbi museet på söndag kan inbringa något, där   hålls nämligen i samarbete med ABF en klädbytardag.
– Det går till så att man lämnar in kläder man själv tröttnat på och inte vill ha längre, men som någon annan kan tänkas ha glädje av. För varje plagg man lämnar in får man byta till sig ett nytt, förklarar Annelie Ingvarsson, antikvarie Landskrona museum.

Man får lämna in max 15 klädesplagg per person, det kan vara både dam och herr och/eller barnkläder. Viktigt är att alla plagg ska vara hela och rena, annars tas de inte emot. För varje plagg man lämnar in får man en biljett, med dessa biljetter byter man sedan till sig nya plagg.
– Skulle det bli plagg över efter bytet skänks de till välgörenhet, utlovar Annelie Ingvarsson.

Annons
 

Inlämning av kläder sker i filmsalen kl 13.00–13.30. Bytet sker sedan från 14.00. Proggtrubaduren Simon Ahlström underhåller i Café Nell Walden under pausen.

Väl på museet passa även på att titta på utställningen Papyromania – pappersskapelser av svenska modedesignern Bea Szenfeld. Bea är en stor förespråkare för seconhand, vintagemode och återbruk av material.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser