Annons

Ivo räddade BoIS från storförlust i premiären

Om inte BoIS målvakt Ivo Vazgec storspelat hade BoIS förlorat stort mot Brommapojkarna i lagets Superettapremiär inför 2844 åskådare på påskdagen. BP vann med 2-1 men siffrorna kunde varit betydligt större. BoIS blev dock berövade på en straff i andra halvlek då Fredrik Olsson, som för övrigt gjorde årets första mål på IP, drogs ner i straffområdet.

Första halvleken började avvaktande. Den första målchansen fick Brommapojkarna som hade ett fräsande skott i stolpens insida.
I den 30:e minuten slog Ivo Vazgec en frispark i målområdet. Han fick en halvträff men bollen styrdes vidare till Fredrik Olsson som fick en tå på bollen innan Niklas Westberg i BP-målet hann fram. 1-0 var ett faktum.

Annons
 

Andra halvlek var bara 23 sekunder gammal när gästerna lyckades peta in bollen genom Pablo Pinones Arce. BoIS hade därefter en hel del boll men det plottriga spelet var inte effektivt och när BP gjorde 2-1 genom inhopparen Ludwig Augustinsson med en knapp kvart kvar orkade BoIS inte skapa så mycket mer. BP var dock pigga på slutet och kontrade ett flertal gånger. Ivo Vazgec visade dock att han är en målvakt av rang och gjorde ett flertal fantomräddningar.
– Visst gör Ivo en fantastisk match men det är ingen som gläds åt detta just nu. Jag är inte nöjd med vår prestation idag, sammanfattar BoIS tränare Henrik Larsson.
Noterbart är även att BoIS bästa utespelare för dagen, Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani skadade sig i en löpduell i slutet av matchen.
– Det är en muskelskada i lårets baksida. Mer vet jag inte just nu, var Henrik Larssons kommentar.


2 844 åskådare var på IP för att se BoIS premiärmatch mot Brommapojkarna.


Unga supporters.


Linus Olsson var med från start i premiären. Trots att han hade ett bra grepp om motståndarna blev det dock inget mål för honom.


Fredrik Olsson lyckades inte skapa så mycket förutom då han gjorde målet. En straff borde han dock ha. Det var såväl Henrik Larsson som BP-tränare Roberth Björknesjö överens om efter att de sett sekvensen på TV.


Ivo Vazgec var planens bästa spelare. Här ser han bollen träffa insidan av stolpen. Något mål den gången blev det dock inte.


Gamle BoIS-kaptenen Olof Andersson lider med laget i sitt hjärta.


Freedrik Olsson har just gjort 1-0.


Fredrik Liverstam.


Fredrik Karlsson hoppade in när en knapp halvtimme återstod av matchen.


Fredrik ”Mini” Svanbäck var kapten för dagen.


Ludwig Augustinsson rakar in 2-1 till BP.


Luka Mijaljevic gjorde sin första tävlingsmatch i den randiga tröjan då han kom in i den 85:e minuten.


I förgrunden vrider sig Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani i smärtor efter en sträckning som han fick i samband med en löpduell med Nabil Bahoui.


Ivo Vazgec tyckte uppenbarligen att båren tog lång tid. Det kunde dock slutat värre då han tappade ”Surprise” strax innan sidolinjen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser