Annons

Bosna släpper jubileumsbok

Att Landskrona fyller 600 år 2013 har inte undgått någon. Inte lika många vet att Bosna Basket fyller 20 samma år. Detta kommer man att fira genom att ge ut en jubileumsbok om föreningens historia.
Det är en författare i Malmö, Fikret Tufek, som arbetar med tidningen Bosnisk Post, som fått i uppdrag att föreviga vår historia, säger eldsjälen Ferid Lukacevic som var med att bilda basketklubben för två decennier sedan.
– Det har hänt oerhört mycket sedan dess. Från att ha varit en liten klubb blev vi en av stadens största. Idag har vi dock inte mer än två flicklag igång. Det har varit en lång resa och därför ville vi att den skulle hamna på pränt. Det är en viktig historia. Det handlar om integration.

Fikret Tufek håller som bäst, tillsammans med ett flertal andra, att samla ihop information till boken som är planerad att komma ut nästa år.
Ferid Lukacevic är en engagerad herre men med ålderns rätt försöker han att delegera arbetet för att själv ha en mer allomfattande överblick.
Det är läkaren som sagt att jag måste ta det lugnt och efter 13 bypassoperationer och fyra infarkter så ger jag honom rätt. Men att sitta hemma och glo i soffan klarar jag inte. Jag är här i lokalen varje dag. Dessutom tycker jag det är roligt att jobba med detta, avslutar han.

Annons
 

I klubben finns idag två flicklag.

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser