Annons

Inga planer på utförsäljning av stugbyn

Som vi skrev igår tillträde nuvarande campingarrendatorn Bengt och Jonas Westerberg i söndags som arrendator av stugbyn i Borstahusen.
På sina håll har det misstänkliggjorts att detta skulle vara ett led i att kommunägda Landskrona Stugby- och camping AB kommer att säljas ut.
– I det VD-uppdrag som jag nyss har tackat ja till ingår det att se till att bolaget blir en aktiv ägare till anläggningarna. Vi ska bidra till att hela området utvecklas och bolaget i rollen som anläggningsägare ska vara beredd och kunna genomföra de investeringar som kan bli aktuella. Det finns inget uppdrag till mig att sälja. Så det ryktet kan jag bestämt avvisa, säger bolagets nytillträdde VD, Mårten Olsson.

Att misstankarna finns kanske inte är så konstigt med den brist på transpararens som fanns när tidigare VD:n Göran Nyström plötsligt fick sparken i höstas.
– Jag är för insyn och ring gärna så fort ni undrar över något, säger Mårten Olsson.

Annons
 

När kommunen nyligen skulle arrendera ut Erikstorp gjordes en upphandling så har dock inte skett nu.
– När det gäller arrendet så är min uppfattning att detta inte faller under lagen om offentlig upphandling. Vi är väldigt nöjda med hur Westerbergs hanterar campingen och ser många synergieffekter med att de nu också tar hand om stugbyn.

Stugbyn omfattar 70 stugor, varav Ur och Skur hyr två på helårsbasis och de 68 kvarvarande ingår i arrendet. Merparten av stugorna är om- eller nybyggda de senaste åren.
– Den finns en lånebild men det har jag i dagsläget inte helt klar för mig. Dock har bolaget i stort sett gjort nollresultat de senaste fem åren, säger Mårten Olsson.
Stugorna är vinterbonade och man har öppet hela året.
– Vi hade behövt ett stort idrottsevenemang som årligen lockade massor av besökare, säger Mårten Olsson som gärna då sett att detta inte låg mitt i sommaren.

Tidigare har uthyrningen sköts av Bo i Skåne och gästmottagning och nyckelkvittering av Landskrona golfklubb.
– Avtalet med Bo i Skåne löper över 2012 så det får den nye arrendatorn överta, säger Mårten Olsson som är stugbybolagets enda anställde.
– Min uppgift är att se till att stugbyn drivs med hög kvalité, inte förfaller och att området är snyggt, avslutar han.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser