Annons

Skolor i nationellt forskningsprojekt

Landskrona stad blir en av tolv kommuner som från hösten kommer delta i ett nationellt skolforskningsprojekt kring inkludering i grundskolan. Projektet är treårigt och har som syfte att öka elevernas måluppfyllelse i grundskolan.

Forskare och doktorander från Malmö högskola och Stockholms universitet kommer arbeta med inkluderingsprojektet. Bland övriga deltagande kommuner kan nämnas Stockholms stad, Botkyrka, Angereds stadsdel i Göteborg, Linköping samt Borlänge. Botkyrka kommun har varit initiativtagare till projektet i samarbete med det nationella forsknings- och utvecklingsföretaget Ifous (innovation, forskning och utveckling i skolan).

Annons
 

–  Ambitionen med detta skolforskningsprojekt är att ge våra lärare och rektorer metodiska verktyg så att alla elever i större utsträckning kan stödjas i sin vanliga klassmiljö. Målgruppen är elever med olika typer av sociala problem, koncentrationssvårigheter och funktionshinder, säger Tomas Johansson, chef för utbildningsförvaltningen.

Tre grundskolor från Landskrona kommer att medverka aktivt i projektet. Det är Asmundtorps skola, Dammhagskolan/Seminarieskolan samt Västervångskolan.

– Arbetet kommer att koncentreras på de högre årskurserna i grundskolan och med fokus på ökad specialpedagogisk kompetens, med målet en inkluderande skola för alla barn och ungdomar, avslutar Tomas Johansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser