Annons

Konstförening går i graven

Allt var inte glam, glitter och glamour när det i söndags var vernissage i Stadshusets foajé för tidigare The Ark gitarristen och Glumslövsbon  Mikael Jepsons utställning.  I samband med invigningen höll också arrangerande Komkonst, kommunanställdas konstklubb, sitt årsmöte och på detta beslutades att föreningen ska läggas ner.
– Enligt stadgar måste vi ha ett möte till. Vi planerar att ha det nu i mitten av april, säger tidigare styrelseledamoten Refika Fetahovic nedstämt.
– Det känns vemodigt, men så är det.

Komkonst har i alla tider stävat efter att visa lokala konstnärer. I dagsläget har föreningen cirka 170 medlemmar.
– Medlemsantalet har sjunkit de senaste åren, styrelsen tror det beror på pensionsavgångar och att folk har flyttat från staden, funderar Refika Fetahovic.

Annons
 

Mot den strömmen går Landskrona konstförening som istället upplevt en ökad medlemstillströmning de senaste åren.
– Det är tråkigt att höra att Komkonst inte kommer att leva vidare. Det är en förlust för de anställda men även för stadens konstnärer och övriga konstintresserade, säger Mia Widell ordförande i Landskrona konstförening som närmst på programmet har årsmöte på Plantan på söndag klockan 15.
– Saknar man sin konstförening är man naturligtvis välkomna till oss. Efter Konstrundan är det dags för vår utställning i konsthallen där vi tänker bjuda på skulptur, foto och måleri av Lena Cedergren,  Thomas H Johnsson och Christel Jönsson mellan den 28 april – 10 juni.
Föreningen tycks vara på hugget? Vi minns inte minst höstens succé med Konstoform.
– Det krävande och det går en del tid men samtidigt är det kul med en levande konstförening. Nyligen arrangerade vi en uppskattad konstresa till Dunkers och Hishult. Den typen av arrangemang hoppas jag att vi kan fortsätta med, avslutar Mia Widell och tipsar alla som är intresserade av att bli medlemmar att göra ett besök på www.landskronakonstforening.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser