Annons

Lyckat Grand Prix för LS

Under helgens svenska Grand Prix i Stockholm med Sverigeeliten i vattnet gjorde simmarna från Landskrona Simsällskap en lyckad långbanedebut. Det var ett tufft startfält med bland annat finska och estniska landslaget samt simmare från Kroatien på plats.

Snabbast i vattnet för LS var Lovisa Klarén , -92, som började sin långbanesäsong med att sänka sitt klubbrekord på 50m ryggsim till 30.67 när hon simmade sig vidare som trea till finalen på eftermiddagen.
Väl där sänkte hon klubbrekordet ytterliggare men tappade några placeringar. Tiden 30.46 var ytterliggare en rejäl sänkning vilket resulterade i en femteplats i ett tight finalheat.
Lovisa slog även personligt rekord på 50m fjärilsim när hon noterade 29.81.

Annons
 

Adam Schön-Svensson, -91, fick även han till bra lopp under helgens simningar. Han slog till med personligt rekord på 100m frisim där han noterade fina 55.02. Adam tangerade sitt pers på halva distansen 50m frisim där han hade 25.23 och såg till att göra ett fint lopp på 50m fjärilsim med snabba 28.76.

Caroline-Andersson Ekström, -94, noterade även hon bra lopp där simningen på 50m fjärilsim satt bäst. Även hon sänkte sitt personliga rekord och tiden hon noterade blev fina 29.52. Caroline simmade även bra på 50m frisim med nytt personligt rekord och noteringen 29.83.

Clara Vater, -97, och Sara Linné, -97, gjorde sina bästa lopp under lördagens tävlingar och båda sänkte sina personliga rekord på 200m ryggsim. Sara noterade 2.33.39 medans Clara hade 2.34.39.
På sprintdistansen 50m simmade Sara frisim med halvsekunden personligt rekord och tiden 28.06. Clara var snabb på 50m ryggsim vilket resulterade i pers och fina 32.98.

Johan Norén, -86, var tillbaks efter några krassliga veckor och gjorde stabila insatser på fjärilsim. Bäst noterade han på 200m där han simmade i mål på 2.18.98. Här finns mer i kroppen som kommer att tas ut under sommarens mästerskap.

– Härligt att vi har ett gäng som får mäta sig med Sverigeeliten. Lovisa visar att hennes träning har gett bra resultat med klubbrekord som följd och övriga följer henne med fina simningar, säger en positiv Alexander Ström, chefstränare i Landskrona Simsällskap.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser