Annons

Stjärnkock tar över Erikstorp- Golfklubbens fortsätter sina satsningar

Landskrona Golfklubb har inför säsongsstarten 2012 fortsatt med satsningar för att utveckla golfklubbens och närområdets verksamheter i området norr om Borstahusen. Ett viktigt steg i denna utveckling är att golfklubben nu har skrivit ett 3-årigt hyresavtal med Landskrona Stad om samtliga fastigheter på Erikstorpsområdet, inkluderat restaurangen på Erikstorps Kungsgård.

Satsningen innebär för medlemmarna såväl som för gästerna att den tidigare så populära restaurangen och utemiljön kommer att återupplivas och utvecklas. De som golfklubben knutit avtal med är Jonas Westerberg och stjärnkocken Daniel Berlin.
– Daniel och jag är gamla barndomsvänner och det är kul att han vill vara med, säger Jonas Westerberg som till vardags driver Cafè 261 vid Rådhustorget samt Cafè 37 på golfbanan.

Annons
 

Daniel Berlin kommer tillsammans med personalen att ansvara för råvarorna och menyn.
När han stänger sin krog i Skånes Tranås för säsongen kommer han att ta aktivare ansvar ute på Erikstorp inte minst för gåsamiddagar och julbord, säger Jonas Westerberg.

Kungsgården räknar att slå upp dörrarna i maj.

Redan den 31 mars kommer golfklubben dock att slå upp portarna för en egen golfshop och reception i nyrenoverade lokaler.
Shopen har sedan många år drivits av olika entreprenörer men nu tar golfklubben själv steget in i branschen.
– Vi har nu fortsatt vår satsning i och kring klubbhusområdet som en viktig följd av investeringarna som är gjorda på Erikstorpsbanan och Hildesborgsbanan. Med dessa satsningar har vi säkerställt ett gynnsamt utgångsläge för att kunna möta framtiden som golfklubb, säger ordförande Jonas Ripa.

Golfklubben har också inför säsongen anställt tränarna, Andreas Westerberg och Anders Jansson, som tidigare har drivit egna verksamheter i anslutning till golfklubben. Denna satsning innebär ökat fokus på juniorer, professionell hjälp vid val av utrustning och ökad tillgänglighet för alla som behöver råd eller hjälp med sin golf. ”
Med detta tillskott kommer vi som jobbar här ytterligare ges möjlighet att ta hand om både medlemmarna och gästerna. Vi ger oss också ökade möjligheter att vidareutveckla klubbkänsla runt klubbhusområdet, vilket är en viktig uppgift, säger klubbchef Håkan Anderberg.

Hickory-SM
Klubben är också stolt att kunna bidra till ett evenemang under Landskrona stads firande av sitt 600-årsjubileum 2013. Landskrona Golfklubb har sökt och fått värdskapet för Hickory-SM, där man gör upp om titeln med klubbor äldre än 1935 och klädda i tidstypiska kläder.
– Vi är i full gång med planeringen och hoppas att detta skall kunna bli ett trevligt inslag under jubileumsåret inte enbart för golfspelare utan för alla landskroniter, säger Jonas Pernet i klubbens marknadskommitté.

Mer på gång i klubben
På det intilligande golfmuseet är man i full gång med att färdigställa en minnesutställning till Sven Tumbas minne.

För sjunde året i rad gästar Nordea Tour återigen Landskrona Golfklubb i sommar och för tredje gången i följd är denna tävling ett joint-event arrangemang mellan Nordea Tour och danska ECCO-touren.

Inför årets säsong kommer båda banorna att ha utrustats med nya teeskyltar, flaggor och markeringar med koppling till hålens längder.

Hildesborgsbanan erbjuder en speciell Hickory sträckning med par 74 och ett eget scorekort.

– Planeringen av ny bebyggelse för området norr om Borstahusen har pågått sedan några år tillbaka inom Landskrona stad. Vi inom golfklubben ser detta som en betydelsefull potential i utvecklingen av området för både bebyggelse och inflyttning till Landskrona. För oss blir de nyinflyttade ett viktigt underlag för att säkerställa vårt långsiktiga medlemsunderlag. För vem skulle inte vilja ha sin golfbana och restaurang på andra sidan gatan?, avslutar ordförande Jonas Ripa.


Inför säsongen har Landkrona GK anställt tränarna Andreas Westerberg och Anders Jansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser