Annons

Pingislegend intog idrottshallen

Igår gjorde Jörgen Persson sin 233 bordtennislandskamp, fler har endast Kjell Johansson och J-O Waldner gjort. Tyvärr förlorade svenskarna med 3-2 i Landskrona idrottshall trots en 2-0 ledning och matchboll för Jörgen Persson i den tredje singeln.
– Jag skulle ha avgjort, ansåg Jörgen Persson  och medgav att han möjligtvis tappade lite i fokus och började experimentera lite efter att ha vänt 0-1 i set till 2-1.

Nu var det inte enbart Jörgen som vankade segern i det läget. I setbytet hyllade speakern den 46-årige pingislegenden och drog alla hans meriter och när satsningen mot OS i London, Jörgens Perssons sjunde Olympiska spel nämndes, följde dagens ljudligaste ovation från publiken.

Annons
 

Svenskarna öppnade annars landskampen ytterst fokuserat och gav inte bort något.  Jens Lundquist övertygade mot  Liam Pitchford när han vann med 3-1 och Kristian Karlssons 3-0 mot Paul Drinkhall (!) var odiskutabel. Sverige – England var en träningsmatch och ett led i förberedelserna inför lag-VM i Dortmund och den världsberömda Westfalenhalle känd inte minst för sina många TV-sända rockkonserter på 80-talet.
Det var just här som Jörgen Persson i april 1989 blev världsmästare.
Efter 23 år är han tillbaka vid samma bord igen.

Borgmästaren bjöd på pingiskuriosa
Med de historiska glasögonen på näsan kan man även notera att det var  27 år sedan SOC spelades i Landskrona. Även då fanns Jörgen Persson på plats  och vill man blicka än längre bak i tiden så gjorde rent av kommunfullmäktiges ordförande, Lennart Söderberg, ett udda avslöjande i sitt underhållande och ystra invigningstal till landskampen.
– Så här nära ett pingisbord har jag inte varit sedan jag föddes.

Landskrona Idrottshall 21 mars 2012
Sverige-England 2–3
Jens Lundquist – Liam Pitchford 5–11, 11–8, 11–9, 11–8
Kristian Karlsson – Paul Drinkhall 11–7, 11–6, 13–11
Jörgen Persson – Andrew Baggaley 11–6, 8–11, 11–8, 5–11, 10–12
Jens Lundquist – Paul Drinkhall 11–6, 9–11, 5–11, 11–6, 8–11
Kristian Karlsson – Liam Pitchford 9–11, 8–11, 5–11


Direkt från fritidsnämndens sammanträde på Plantan anlände Göran Nyström för att beskåda landskampen tillsammans med Lennart Söderberg.


Kristian Karlsson svarade för dagens bästa svenska prestation när han besegrade Paul Drinkhall med 3-0.


Kristian Karlssons nionde landskamp gick i Landskrona.


Förbundskapten Ulf ”Tickan” Carlsson ger några goda råd till Jörgen Persson.


Paul Drinkhall svarar för en svettig räddning i mötet mot Jens Lundquist. En match som innehöll några härliga bolldueller.


Kvällens svettigaste smashräddning svarade dock veteranen Jörgen Persson för när han efter ett par tillbakabollningar, sträckte ut och kombinerade tur med skicklighet, när bollen efter en hög lyra landar på bordskanten otagbar för engelsmannen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser