Annons

Marcus Olsson segrade i Danish Open

Marcus Olsson representerade Landskrona Kickboxning i helgens stortävling som gick i Aalborg i Danmark, Danish Open som är en av norra Europas största tävlingar i kickboxning.

Marcus som tidigare har tävlat mycket i light contact ställde upp i en turnering i disciplinen ”full contact low kick” vilket innebär att man får sparka och slå med full kraft mot huvudet, överkroppen och dessutom mot låren, därav tillägget ”low kick”. I full contact kan man även vinna på knock out vilket man inte kan i light contact där endast det går att vinna på poäng. Marcus har tidigare gått två matcher i full contact men dessa har inte varit i turneringsform utan det har varit förutbestämda matcher där man matchas ihop med en likvärdig motståndare.

Annons
 

I Marcus Olsson viktklass var det fyra fighters och i första matchen stod Naweed Ashrafi från Danmark för motståndet. Detta blev en match som Marcus fullständigt dominerade från början till slut och därmed var finalen säkrad.

I finalen blev det svenskt motstånd i form av Mats Pettersson från Jönköping, en kille som Marcus Olsson mött en gång tidigare och förlorat emot. Men denna gången kom Landskronafightern ut med stort självförtroende från vinsten i semifinalen och inledde matchen i högt tempo.
Marcus som är oerhört konditionsstark höll uppe tempot och pressen genom hela matchen och fullständigt nötte ner sin motståndare. Marcus gick ut som segrare efter full tid med ganska stort poängövertag och fick med sig en fin pokal hem till samlingen, meddalar en stolt Tony Berglund, huvudinstruktör och ordförande i Landskrona Kickboxning.

Nästa mål för Marcus Olsson är dels SM i light contact som går i Ängelholm den 12 maj och sedan kommer han även köra SM i full contact i som går i Stockholm två veckor senare.
– Han har även tilldelats Riksidrottsförbundets elitsatsningsstöd vilket innebär att vi kan komma ut mer i Europa så att han kan tävla mot mer internationellt motstånd och skaffa sig mer erfarenhet inför EM i höst som är det stora målet just nu.

– Marcus tog ett brons på VM förra året, men i den takten han utvecklas och med den viljan han har så tror jag att han kan gå hur långt som helst, avslutar Tony Berglund.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser