Annons

Daniel Berlin gästspelar där det en gång började

På fredag, den 23 mars, kommer Daniel Berlin att göra ett gästspel för allmänheten på Selma Lagerlöfsgymnasiets restaurangutbildning som är förlagd på Hotel Öresund i Landskrona.

Daniel Berlin tog själv studenten på Selma Lagerlöfgymnasiet  2001. Året innan vann han tävlingen Årets kockelev vilket gjorde att han kom med i juniorkocklandslaget. Med laget vann Daniel två OS- guld och två VM-silver.
Nu driver mästerkocken sin egen krog, Daniel Berlins Krog, i Skånes Tranås. Dörrarna slogs upp för två år sedan. Lagom till att han var profil här på Landskrona Direkt fick Daniel Berlin utmärkelsen Rising Star i White Guide (Sveriges bästa restauranger).
I år är hans restaurang den bästa i Skåne, enligt White Guide.
I Öresundsregionen så rankas Daniel Berlins restaurang som den 9:e bästa. Det är endast danska restauranger som ligger före.

Annons
 

På fredag kommer stjärnkocken att tillsammans med Selmas Lagerlöfsgymnasiets 3:e  års elever göra en 5-rätters meny.
– Det är fantastiskt hur Daniel ställer upp för sin gamla skola. Han gör det dessutom helt ideellt för att han brinner för skolan och branschen, säger kocklärare Björn Wingårdh som naturligtvis är stolt och hedrad när den tidigare eleven åter igen kommer på gästbesök.
Daniel har gjort detta vid en fyra-fem tidigare tillfällen. Vi i personalen  men även eleverna är mycket tacksamma för möjligheten att delta i och smaka på matlagning på en mycket hög nivå, rent av i världsklass. Det är samtidigt glädjande att även få chansen att få servera den till betalande gäster, avslutar Björn Björn Wingårdh. 

Är du intresserad av att avnjuta maten
bör du snarast boka bord på 0418 – 474033.

Läs mer: Daniel Berlin som profil på Landskrona Direkt

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser