Annons

Det firades med pölse på DSV

På onsdagen firades det på DSV-bygget. Det var byggprojektledare Peter Möller som hyrt in en äkta pölsevagn med tillhörande böfsandwichkock för att bjuda de cirka 70 hantverkarna på lunch.
– Vi hade vad ni i Sverige kallar för taklagsfest. Någon pynt på taket hade vi dock inte, säger Peter Möller och skrattar.
Vi är mycket stolta över våra hantverkare. De gör ett mycket gott arbete och det ville vi uppmärksamma med lite god mat.
Att det är just en pölsevagn som rullats dit från Danmark är ingen tillfällighet.
– Här jobbar praktiskt taget bara danskar och svenskar så därför tyckte jag det var en kul idé.

Bygget fortsätter enligt planerna och i september räknar Peter Möller med att den första pallen ska köras in i den gigantiska byggnaden.
– Det kommer dock inte att fraktas något härifrån förrän i december då vi slår upp portarna officiellt. Då räknar jag även med att huvudkontoret ska invigas.

Annons
 

Stora förändringar kommer att märkas på DSV-området den närmaste tiden.
– Vid månadsskiftet kommer vi att börja asfaltera och då kommer det att bli helt annorlunda här, säger han och syftar på alla grusvägar och högar på området.

Om det i framtiden kommer att byggas ytterligare en gigantisk hall ställer sig byggprojektledaren frågande till.
– När vi projekterade detta 2007 så var det helt andra tider. Då trodde vi att vi kunde gå på vatten. Finanskrisen har dock lärt oss mycket. Därför är jag tveksam. Men en sak är säker. Behöver vi bygga så har vi marken och erfarenheten, säger Peter Möller.

I samband med att det bjöds på såväl pölse som böfsandwich passade Peter Möller på att tacka alla som jobbar på bygget.
– Är man på byggen i Köpenhamn springer man mest på arbetskraft från Östeuropa. Och anledningen ser vi här. Alla de bästa byggjobbarna är här. Att ha svenska och danska hantverkare innebär en garanti för hög kvalité och vi nöjer oss inte med mindre, sade han till byggarbetarna som därefter lät sig väl smakas innan det åter var dags att börja jobba.


Efter två pölse med bröd satt det fint med en böfsandwich.


Det fina vädret bidrog till den goda stämningen på den annorlunda lunchrasten.


Taket är på plats över den stora DSV-byggnaden och om sex månader räknar man att den första pallen ska rullas in i byggnaden.


70 hantverkare kräver sin plats även när de inte är i arbete.


I kontorsbyggnaden byggs ett gigantsikt atrium som kommer att vara glastäckt i fronten mot söder.

Hurvida det blir ännu en taklagsfest när mottagningshallen står färdig låter vi vara osagt.


Överst i kontorsbyggnaden planeras det för en matsal med en hänförande utsikt.
– Andra bolag väljer att låta chefskontoren ha de bästa lokalerna. Hos oss vill vi att alla ska ta del av dessa, säger Peter Möller.


Arkelogerna har tidigare visat att det funnits gott om danskar och svenskar på platsen, nu är förbrödringen total, eller …

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser